14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Καταγγελία για την εργασιακή πραγματικότητα στα Lidl Πλατανιά

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση του το Εργατικό σωματείο LIDL HELLAS “Συναντίληψη” καταγγέλλει την απόλυση εργαζομένου σε κατάστημα στον Πλατανιά Χανίων και επιτίθονται στην ιδιοκτησία για εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σας πληρώνουμε στην ώρα σας… Και επειδή σας πληρώνουμε στην ώρα σας πρέπει να είστε ευχαριστημένοι και ευγενικοί…

Πίσω όμως από αυτό το ψεύτικο χαμόγελο κρύβεται η αφόρητη πίεση της παραγωγικότητας… ο ψυχολογικός πόλεμος, από επαγγελματίες του είδους, που δεν διστάζουν σε πολλές περιπτώσεις να εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να σε βλέπουν απλά ως αριθμό. Ως αριθμό που έχει να αντιμετωπίσει άλλους αριθμούς και άστοχους  στόχους που υπάρχουν μόνο για να μην μπορούν να πιαστούν. Με αποτέλεσμα όλοι να βρίσκονται με το ένα  πόδι στην έξοδο και να περιμένουν τη σειρά τους ανήμποροι να αντιδράσουν.

“Αφού δεν με θέλουν μια , δεν τους θέλω δέκα”. Σκέψη που έρχεται σε κάθε εργαζόμενο μετά από κάθε απόλυση!! Εργαζόμενοι, που επί σειρά ετών δίνουν αίμα και ιδρώτα, βλέποντας τους ανέφικτους στόχους να ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα, παραδίδουν τα όπλα αγανακτισμένοι και απηυδισμένοι. Στη θέση τους θα έρθουν άλλοι , νεότεροι και χαμηλότερα αμειβόμενοι… φρέσκο αίμα και χωρίς αντιρρήσεις και πολλά λόγια, που θα σκύβουν το κεφάλι κυνηγώντας ανέφικτα νούμερα!

Τελευταίο (μέχρι το επόμενο) θύμα ο συνάδερφος μας από το κατάστημα στον Πλατανιά Χανίων.

Δύο φορές μόνο τον τελευταίο χρόνο κατάστημα του μήνα (σε σύνολο καταστημάτων που ξεπερνάει τα 200) με 15 χρόνια προϋπηρεσία. Μόλις άρχισε να αχνοφαίνεται η συνδικαλιστική του δράση απολύεται. Πρόσχημα… ληγμένο προϊόν. Σε ένα κατάστημα που όπως συνήθως γίνεται, λειτουργεί με υποτυπώδη προσωπικό το οποίο τρέχει πανικόβλητο να φέρει εις πέρας τις παράλογες απαιτήσεις  της εργοδοσίας.

Εμείς δηλώνουμε πως δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφό μας απροστάτευτο και καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα με τη στήριξή τους πως δεν είμαστε νούμερα… αλλά άνθρωποι!!

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...