21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καταγγελία οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καταστολή της διαδήλωσης στα Χανιά: «Θα σπάσουμε στο δρόμο το φόβο και την τρομοκρατία»

Ημερομηνία:

Καταγγελία ΝΑΡ-νΚΑ Χανίων:

Να παρθουν πίσω οι συλλήψεις. Καμία δίωξη!

Οι οργανώσεις Χανίων του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) καταγγέλλουμε το κρεσέντο καταστολής που έλαβε χώρα σήμερα 6/12 στο κέντρο της πόλης ενάντια στον κόσμο που βρέθηκε εκεί να διαδηλώσει για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μετά από κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), της Rosa Nera και άλλων φορέων της πόλης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα δημόσιας υγείας!

Οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ – ΔΙΑΣ αφού προσέγγισαν το σημείο διαμαρτυρίας, προχώρησαν εντελώς αναίτια σε ρίψη χημικών, βίαιες επιθέσεις στο ψαχνό, σκίσιμο των πανό τους και τέλος σε 8 προσαγωγές αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι/ες κιόλας δέχτηκαν ξύλο και εντός της κλούβας. Οι προσαγωγές μάλιστα, μετατράπηκαν σε συλλήψεις!

Η κυβέρνηση με την βάρβαρη πολιτική της κάνει ξεκάθαρο πως όσοι και όσες αγωνίζονται ενάντια σε αυτή, υπερασπιζόμενοι/ες τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ελευθερίες του λαού αλλά και τις ανάγκες του σε συνθήκες πανδημίας, θα καταστέλλεται με τον σκληρότερο τρόπο. Το δόγμα “νόμος και τάξη” που θέλουν να επιβάλουν στο λαό και τον κόσμο του κινήματος δεν θα περάσει. Θα σπάσουμε στο δρόμο το φόβο και την τρομοκρατία, θα αντισταθούμε στη νέα βαρβαρότητα κυβέρνησης-κεφαλαίου, όπως έκαναν σήμερα χιλιάδες κόσμου σε γειτονιές και πόλης όλης της Ελλάδας!

Να μπει τέλος στην κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία.

Να απελευθερωθούν χωρίς καμία κατηγορία οι συλληφθέντες!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...