20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καταγγελία ΠΑΜΕ: “Ασφαλίτης τράβηξε όπλο στην συγκέντρωση των Οικοδόμων”

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το περιστατικό έγινε το πρωι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας. Όπως καταγγέλει το ΠΑΜΕ άνδρας της ασφαλειας τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι διαδηλωτές ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους.Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Μετά την παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων:

“Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Χθες, είχαμε Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Πριν λίγες μέρες, στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο γήπεδο της ΑΕΚ εμφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, που απειλούσε με Εισαγγελείς, λέγοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αποφασισμένη από μια «ισχνή μειοψηφία».

Επίσης, πριν λίγες μέρες στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμένη αποστολή από το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας. Είναι φανερό, ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι-χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων”.

Τι απαντά η ΓΑΔΑ για το περιστατικό με τους οικοδόμους του ΠΑΜΕ

Η ΓΑΔΑ διαψεύδει ότι υπήρξε περιστατικό απειλής με όπλο από αστυνομικό προς τους οικοδόμους του ΠΑΜΕ. Αυτό που υποστηρίζουν στη Αστυνομία ότι συνέβη, είναι πως μία ομάδα ατόμων έριξε τους τσίγκους σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Ομήρου και Ακαδημίας και εισήλθε στο εσωτερικό της, όπως εξήγησαν αργότερα στους αστυνομικούς για να δουν αν υπήρχαν τυχόν απεργοσπάστες στο εργοτάξιο.

Το περιστατικό το είδαν τυχαία άντρες αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν κοντά και έξω από συμβολαιογραφείο για μέτρα ασφαλείας λόγω πλειστηριασμού και κάλεσαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης όπου ενημέρωσαν πως άγνωστα άτομα εισήλθαν στην συγκεκριμένη οικοδομή.

Στο σημείο μετέβηκε κλιμάκιο της Άμεσης Δράσης και άντρες της Ασφάλειας και εκεί σημειώθηκε μια μικρής έκτασης ένταση με τους διαδηλωτές. Όταν αποσαφηνίστηκε μεταξύ τους ποιος ήταν τι και τι σκοπό είχαν εκεί, το επεισόδιο έληξε και άπαντες αποχώρησαν. Σε καμία περίπτωση τονίζουν στην Αστυνομία δεν σημειώθηκε απειλή έναντι κανενός με χρήση οπλισμού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...