16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Καταγγελία πολίτη: Παραβίασαν το STOP, προκάλεσαν σοβαρά τροχαία και συνεχίζουν να οδηγούν και εμείς πληρώσαμε και τις ζημιές που μας προκάλεσαν – “Μαφία” οι ασφαλιστικές

Ημερομηνία:

Με καταγγελία που έστειλε στην εφημερίδα μας ο Κώστας Ντουντουλάκης αναφέρεται σε ατύχημα που είχε αυτός το 2018 αλλά και ο γιος του το 2017 με υπαίτιους άλλους οδηγούς που παραβίασαν STOP, οι οποίοι, αν και προκάλεσαν σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όχι μόνο δεν τους αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης, συνέχισουν να οδηγούν αλλά και το κόστος των ζημιών και της νοσηλείας το ανέλαβαν τα θύματα αφού, όπως λέει, ο νόμος ουσιαστικά προστατεύει το θύμα, ενώ η όποια αποζημίωση θα έρθει μετά από χρόνια δικαστικής διεκδίκησης από την “μαφία των ασφαλιστικών εταιρειών”.

Διαβάστε τι αναφέρει στην επιστολή – καταγγελία του:

1.Η ΑΙΣΧΡΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΙΑΠΛΟΚΉ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

2. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΧΡΉΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΒΙΆΣΕΙΣ ΣΤΟΠ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Τόσο εγώ, τον Δεκέμβριο του 2018, με μεγάλη ζημιά της μοτοσυκλέτας μου κι ευτυχώς με ελαφρύ τραυματισμό, μα και ο μικρότερος γιος μου, τον Δεκέμβριο του 2017 που παραλίγο να χάσει έτσι το πέλμα του που σώθηκε από χειρουργικό θαύμα, ας είναι καλά οι εξαιρετικοί χειρούργοι κ.κ. Γρηγοράκης και Μανιμανάκη του Νοσοκομείου Χανίων πέσαμε με τις μηχανές μας θύματα δυο …κοτών (πώς αλλιώς να τις πω;) οι οποίες οδηγώντας αυτοκίνητα και …κακαρίζοντας προφανώς στα κινητά τους, παραβίασαν STOP….

Ο απαράδεκτος σε αυτό νόμος αντί άμεσης αφαίρεσης διπλώματος, τις αφήνει (όπως και όλους όσους κάνουν το ίδιο έγκλημα σε βάρος ανύποπτων άλλων οδηγών, επιβατών και πεζών) και οδηγούν ανενόχλητες μετά και από πρόκληση οσοδήποτε βαριού τροχαίου λόγω παραβίασης σηματοδότη ή στοπ, ενώ εμείς (όπως και όλα τα θύματα τροχαίων που άλλοι προκάλεσαν!) εκτός των όσων πάθαμε, φτιάξαμε με δικά μας χρήματα τα οχήματά μας, ούτε ένα ευρώ αποζημίωση δεν πήραμε ακόμα κι αν πάρουμε θα είναι μετά από χρόνια δικαστικής διεκδίκησης από την (ελέω κράτους διαπλοκής) μαφία των ασφαλιστικών εταιρειών!

Η ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΉ ΟΜΕΡΤΆ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΕΤΑΙΡΕΙΏΝ:

Το κράτος επιτρέπει στις ασφαλιστικές (κάποιοι λαδώθηκαν και οι διάδοχοί τους συνεχίζουν προφανώς να λαδώνονται χοντρά γιαυτό) να εκβιάζουν τα θύματα τροχαίων να μην διεκδικήσουν δικαστικά και να πάρουν εντός 3μήνου από την κατάθεση των αποδεικτικών στοιχείων το ένα τρίτο ή και λιγότερα από όσα τυπικά δικαιούνται από τον νόμο για σωματικές βλάβες κλπ και το 70% το πολύ των εξόδων επισκευής του οχήματος με πρόσχημα την …παλαιότητα.

Α! Και αν δεν συμβιβαστεί το θύμα για τα ψίχουλα που θα του προτείνουν για σωματικές βλάβες, ο ελεεινός αυτός νόμος επιτρέπει να μην πληρώσουν ούτε και για επισκευή του οχήματος!!!

Αισχρός, κυριολεκτικά μαφιόζικος εκβιασμός σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων, αφού ποντάρουν (ασυνείδητοι βο(υ)λευτές-νομοθέτες, κράτος και ασφαλιστικές) στο ότι τα πλείστα των θυμάτων θα αναγκαστούν να πάρουν ό,τι δωσει η ασφάλεια για να φτιάξουν άμεσα το όχημά τους κι ας βάλουν κι απ΄την τσέπη τους.

Κι αν είχαν τραυματιστεί, θα προτιμήσουν να πάρουν το ένα τρίτο ή και λιγότερα για σωματική βλάβη και ψυχική οδύνη.

Πού να βρουν χρήματα, πώς θα τα μπαλώσουν αλλιώς, και να επισκευάσουν εξολοκλήρου με δικά τους χρήματα οχήματα, και να πληρώνουν ιατρικά έξοδα, και να έχουν επίσης πολύμηνο ίσως οικονομικό αδιέξοδο λόγω αδυναμίας εργασίας;

Και να περιμένουν μετά από 3-4 χρόνια (!!!) πρωτόδικης απόφασης και τελεσιδικίας έφεσης της ασφάλειας για να πάρουν τα νόμιμα ποσά. Τα οποία πάντα είναι όλα τα έξοδα επισκευής, όσο παλιό κι αν είναι ένα όχημα και υπερτριπλάσια ποσά από όσα αν συμβιβαστούν για σωματικές βλάβες …

Ποιοι “αρμόδιοι”-αναρμόδιοι, πρόσωπα ή θεσμοί θα δουν ξανά και σοβαρά αυτό το υπερσκάνδαλο;…

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...

Γιώργος Γεννηματάς: 30 χρόνια από το θάνατo ενός σπουδαίου πολιτικού

«Η καρδιά του Γιώργου Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15 π.μ.,...