20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καταγγελία φαντάρων για τις εκλογικές άδειες

Ημερομηνία:

Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος δημοσίευσε καταγγελία 40 στρατιωτών που υπηρετούν στο 1ο τάγμα του ΚΕΕΜ Σπάρτης, οι οποίοι βγήκαν μαζικά παραπονούμενοι για το ζήτημα των εκλογικών αδειών.

Παραθέτουμε αυτούσια την καταγγελία των στρατιωτών, όπως αυτή δημοσιεύεται στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος:

«Τη Δευτέρα 19/1 στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, φαντάροι του 1ου τάγματος βγήκαμε μαζικά παραπονούμενοι (περίπου 40 άτομα) στην αναφορά για το ζήτημα των εκλογικών αδειών.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Στις 23/12 μας κάλεσαν να υπογράψουμε υπεύθυνες δηλώσεις για το αν επιθυμούμε να ψηφίσουμε στον τόπο καταγωγής μας ή αν θέλουμε να ενταχθούμε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Όλα αυτά με την ενημέρωση ότι 23/1 θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε με συλλογική άδεια και μετά με ατομικά φύλλα πορείας θα πηγαίναμε στις μονάδες μας.

Την Παρασκευή  εμφανίστηκε ξαφνικά μια λίστα η οποία αναίρεσε όλα τα παραπάνω.

Για να πούμε τα πράγματα πιο απλά: οι φαντάροι των οποίων η μονάδα μετάθεσης δεν είναι εκεί που ψηφίζουν ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ με δικά τους έξοδα να πάνε να ψηφίσουν και να γυρίσουν στην Σπάρτη ξανά.

Για παράδειγμα ένας φαντάρος από Θεσσαλονίκη με μετάθεση στον Έβρο πρέπει να ανέβει Θεσσαλονίκη να κατέβει Σπάρτη για να ανέβει πάλι Έβρο με ατομικά έξοδα, τουλάχιστον 70 ευρώ και ταλαιπωρία (προφανώς υπάρχουν και χειρότερα…). Ή φανταστείτε την ταλαιπωρία και το τεράστιο κόστος που πρέπει να επωμιστεί ένας φαντάρος από την Κρήτη.

Μας λένε πως αν δε φύγουμε από το στρατόπεδο να πάμε να ψηφίσουμε με δικά μας έξοδα θα υποστούμε τις κυρώσεις την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία από εμάς δεν έχει φράγκο στην τσέπη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό μας ανακοίνωσαν το εξής προκλητικό: ότι όσοι έχουν μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους φεύγουν με ατομικό φύλλο πορείας και πληρωμένα τα έξοδα, χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουν Σπάρτη…

Μας λένε δηλαδή ξεκάθαρα ότι για να αποφύγεις έξοδα και ταλαιπωρία πρέπει να σαι γονατιστός και υποταγμένος σε ένα οποιοδήποτε βύσμα (πολιτικό-στρατιωτικό-θρησκευτικό).

Εμείς σήμερα σε όλο αυτό τους είπαμε ΟΧΙ.

Και σταθήκαμε αξιοπρεπώς ο ένας φαντάρος δίπλα στον άλλο για να διεκδικήσουμε το εξής:

Εκλογική άδεια στις 23/1 και ατομικό φύλλο πορείας με τα έξοδα πληρωμένα

• Να σταματήσει τώρα η κοροιδία στους φαντάρους

"google ad"

• Η ψήφος είναι δικαίωμα μας ,καμία οικονομική επιβάρυνση για όλους τους φαντάρους

• Να πάρει τώρα θέση το ΓΕΣ

Εμείς καλούμε στους συναδέλφους φαντάρους στην περίπτωση που δεν αναλάβει το ΓΕΣ την τεράστια ευθύνη του, να πάνε να ψηφίσουν και μετά να απευθυνθούν στα Φρουραρχεία απαιτώντας να τους καταβάλλουν το κόστος επιστροφής στις μονάδες.

Διαφορετικά να μην φύγουν από τα Φρουραρχεία».

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...