17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Καταγγελία φαντάρων: «Μας βάζουν να συλλαμβάνουμε μετανάστες» – «Περιπολίες χωρίς αβολίδωτες σφαίρες»

Ημερομηνία:

Σε επιχειρήσεις σύλληψης προσφύγων και μεταναστών καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να συμμετέχουν φαντάροι στον Έβρο.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν φαντάροι μέσω του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, στις υπηρεσίες εντοπισμού προσφύγων και μεταναστών οι πρώτες σφαίρες στον γεμιστήρα δεν είναι αβολίδωτες, όπως προβλέπεται, αλλά κανονικές, που μπορούν να οδηγήσουν σε θανάσιμο τραυματισμό.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεκάδες καταγγελίες για βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Έβρο, που συνοδεύονται από ξυλοδαρμούς μέχρι ληστείες, ακόμα και εικονικές εκτελέσεις.

Αναλυτικά η καταγγελία όπως τη δημοσιεύει το Δίκτυο Σπάρτακος:

«Στο 31ο Τάγμα Υποστήριξης της 31η Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο φυλάκιο Πέταλο, σε περίπολα που κάνουμε εμείς οι φαντάροι μας βάζουν να συλλαμβάνουμε μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

Σα να μην έφτανε αυτό οι υπηρεσίες εκεί γίνονται ΧΩΡΙΣ ΑΒΟΛΙΔΩΤΑ! Η πρώτη σφαίρα δηλαδή είναι κανονική και όχι προειδοποιητική όπως προβλέπεται. Εκεί φυσικά οι πρόσφυγες όποτε γίνονται αντιληπτοί συλλαμβάνονται και κρατούνται μέχρι να έρθει η αστυνομία να τους παραλάβει.

Πρόκειται για την πιο σκληρή πραγματικότητα του στρατού αφού στρέφεται ολοφάνερα ενάντια στους αδύναμους. Μας είπανε να πάμε να υπηρετήσουμε για να προστατέψουμε την πατρίδα από τους “εχθρούς της”. Δε μας είπαν ποτέ ότι θα αναγκαστούμε να το παίζουμε φύλακες στη μέση του πουθενά και να βλέπουμε αθώες ψυχές να κατασπαράζονται από την αγωνία για ένα καλύτερο αύριο όταν αναγκαζόμαστε να τις σημαδεύουμε με τα όπλα.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...