15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καταγγελια της Πρωτοβουλίας Αντίστασης: Μας αναζητούν από την Ασφάλεια Χανίων

Ημερομηνία:

Πολλοί απ’ ότι φαίνεται ήταν αυτοί που έλαβαν τηλεφώνημα από την Ασφάλεια Χανιων για να μη συμμετάσχουν στην πορεία της 17ης Νοέμβρη.

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αντιστασης επισημαίνει ότι η Ασφάλεια αναζητούσε και δικο της μέλος:

Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη η αστυνομία αναζήτησε τηλεφωνικά στη δουλειά του μέλος του ΚΚΕ(μ-λ) και της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, σχετικά με τη συγκέντρωση της 17 Νοέμβρη στα Χανιά. Ο σύντροφος μας έλειπε εκείνη την ώρα , είπαν πως θα ξαναπάρουν, μα μέχρι στιγμής δε το έκαναν.  Μάθαμε όμως ότι μίλησαν, με στόχο την τρομοκράτηση, σε άλλους αγωνιστές της πόλης. Από την πλευρά μας ποτέ δεν είχαμε τίποτα να κουβεντιάσουμε με την αστυνομία για τις υποθέσεις του κινήματος που αφορούν τους αγωνιστές της αριστεράς  και το λαό και κανέναν άλλο.

Στις μέρες μας είναι φανερό πως η τάξη του συστήματος με ή χωρίς την πανδημία απαιτεί την πλήρη υποταγή του λαού (βλέπε απαγόρευση διαδηλώσεων – απεργιών) και τη φίμωση κάθε φωνής Αντίστασης. Δικαιολογημένα από την πλευρά τους φοβούνται το λαό και θέλουν να εξουδετερώσουν με τον τρόμο τη μαζική λαϊκή αντίσταση:

  • την αντίσταση στην ανεργία και την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλεία.
  •  στη στυγνή εκμετάλλευση και την αφόρητη αδικία.
  • στους πολεμικούς κινδύνους που μας μπλέκει η άρχουσα τάξη με στόχο στενά ταξικά οφέλη και με  ολοφάνερο τυχοδιωκτισμό
  • στην έκθεση του λαού στη φονική πανδημία με εγκληματικές πολιτικές που ήδη αποκαλύπτονται τραγικά (στοίβαγμα σε λεωφορεία- μετρό – εργοστάσια , στοίβαγμα των μαθητών ως προχθές σε τάξεις των 27, ρήμαγμα νοσοκομείων και του δικαιώματος του λαού σε πλήρη περίθαλψη και πρόληψη χωρίς ούτε καν φροντίδα αντιστροφής αυτής της πολιτικής έστω τους τελευταίους μήνες).

Από την πλευρά μας δηλώνουμε όχι στα όργανα της τάξης του συστήματος, μα στους πολιτικούς προϊστάμενούς τους πως ήδη μεγάλο κομμάτι του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και εμείς μαζί του όσο μπορούμε στην πρώτη γραμμή, αρνιέται να υποταχτεί και να παραλύσει από το φόβο.

Φοβάται βέβαια ο λαός την εμπλοκή στο σφαγείο του πολέμου που έρχεται κοντά όσο ενισχύονται οι αντιδραστικές συμμαχίες με το  Ισραήλ,  τους φασίστες της Αιγύπτου και τα αντιδραστικά Αραβικά καθεστώτα. Πόσο μάλλον όσο η απλόχερη επέκταση των βάσεων του θανάτου των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ κάνει καθημερινή και άμεση την ένταξη της χώρας στη διακεκαυμένη ζώνη του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Φοβάται  τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που απλώνεται την ώρα που δίνονται δις για όπλα και άλλα τόσα  στις μεγάλες επιχειρήσεις επιταχύνοντας έτσι την εξόντωση των μικρών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών κ.λπ.

Φοβάται  τη φονική πανδημία όταν  το κράτος δεν παίρνει στοιχειώδη και αυτονόητα μέτρα που οι αγωνιστές γιατροί των νοσοκομείων ζητούν μήνες τώρα , ενώ οι καθηγητάδες γιατροί, αστέρες των καναλιών, κάνουν επίσης μήνες τώρα πως δε βλέπουν.

Φοβάται το φασισμό που όχι απλά ξεφεύγει από το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, μα θρέφεται απ’ αυτό και αμολιέται κάθε φορά κατά πως το βολεύει.

Φοβάται τέλος αυτό τον καιρό  ο λαός την καταστολή του αστικού κράτους  σ’ αυτούς που τολμούν να απεργούν, να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται.

Είναι άλλωστε χρήσιμος, ο λογικός φόβος, γιατί όπως λέει και η παροιμία «απού φοβάται , δε φοβάται». Όχι όμως η παράλυση από το φόβο. Γι’ αυτό εμείς και χιλιάδες άλλοι σ’ όλη τη χώρα παλεύουμε για να σπάσει η απαγόρευση των διαδηλώσεων της Τρίτης 17 Νοέμβρη . Εμείς δε θα ξεχάσουμε  τον Χαρδαλιά όταν φιλούσε το γυμνό χέρι των ρασοφόρων τον καιρό που δήλωναν  πως θεραπεύουν τον κορονοϊό με τη μεταλαβιά, το αγίασμα και τις κεραλοιφές!!!

Ξέρουν οι κάθε λογής μανδαρίνοι του συστήματος ότι ο κόσμος που διαδηλώνει στις 17 Νοέμβρη κρατώντας ζωντανό το κόκκινο νήμα της εξέγερσης επί 47 συναπτά έτη, είναι αυτός κατά βάση που καθημερινά μήνες τώρα δίνει τη μάχη ενάντια στις θεωρίες συνομωσίας που παραλύουν την πολύτιμη δυνατότητα και αναγκαιότητα σήμερα αυτοπροστασίας και αλληλεγγύης στους πιο αδύναμους.

Θα  ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ επομένως ξανά την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6.00μ.μ. στην πλ. Αγοράς με τα αυτονόητα για μας υγειονομικά μέτρα  ( αποστάσεις, μάσκες, κ.λπ.) προτάσσοντας φέτος και την πάλη για ΔΩΡΕΑΝ ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ  ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. Στον υπαίθριο χώρο της πλατείας με την συμπεριφορά μας θα τονίσουμε ιδιαίτερα στη νεολαία πως πρέπει να προσέχουμε γιατί σε συνθήκες πανδημίας και καπιταλιστικής- ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

Είναι ξεκάθαρο όμως απ’ όλα τα προηγούμενα πως οι μάσκες και τα υγειονομικά μέτρα αυτοπροστασίας δε φτάνουν. Την ίδια τη ζωή μας, την υγεία, το ψωμί, την ειρήνη και την ελευθερία είναι ανάγκη να την υπερασπιστούμε με αγώνα. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

"google ad"

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ στους ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ