20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Και το δεύτερο πλοίο είχε κάνει στάση στα Χανιά – Καταδίκη από ΚΚΕ αμερικανικής επίθεσης σε Συρία: Ζητά κλείσιμο της βάσης της Σούδας

Ημερομηνία:

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στη Συρία, με τη χρησιμοποίηση πυραύλων από αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο συριακό λαό. Σε ανακοίνωση του κόμματος, επισημαίνεται ότι «οι λαοί γνωρίζουν πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, που δημιούργησαν τις εγκληματικές οργανώσεις, τύπου Αλ Κάιντα και Ισλαμικού Κράτους, προβάλλουν και αξιοποιούν προσχήματα για να δικαιολογούν τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, στο Ιράκ, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, η οποία αποτελεί πεδίο οξύτατων ανταγωνισμών, με θύματα τους λαούς. Αυτό έκαναν και στο παρελθόν».

«Οι εξελίξεις αποδεικνύουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαθέτοντας μεταξύ των άλλων τη στρατιωτική βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις και υποδομές, για επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή», αναφέρει το ΚΚΕ, το οποίο «απαιτεί να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις και να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

Να σημειώσουμε ότι όπως είχαμε αναφέρει το ένα εκ των δύο πλοίων που βομβάρδισε τη βάση του Ασάντ στη Συρία (USS Porter) βρισκόταν μέχρι προ ολίγων ημερών στη Σούδα και μάλιστα οι ναύτες του είχαν προχωρήσει σε “εθελοντικό” καθαρισμό στην παραλία του Σταλού. Όμως, απ’ όσα αναφέρει το 902.gr και το «USS Ross», είχε δέσει νωρίτερα μέσα στο 2107, στην Σούδα.

Το τελευταίο διάστημα, έχουν πυκνώσει οι ελλιμενισμοί στη βάση και αμερικανικών αεροπλανοφόρων («USS George H.W. Bush» «USS Dwight D. Eisenhower»), αλλά και ελικοπτεροφόρων («USS Wasp»).

Αλλωστε, «καμάρι» της βάσης είναι το περιλάλητο κρηπίδωμα Κ-14. Με μήκος περίπου 300 μέτρα και πλάτος 100, μπορεί να δένουν εκεί αεροπλανοφόρα, γεγονός που το καθιστά τη μοναδική τέτοια πλατφόρμα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παραπέρα, στο αεροπορικό κομμάτι της βάσης, οι Αμερικανοί διατηρούν δικό τους τμήμα, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν όλοι οι τύποι αεροσκαφών, από μαχητικά έως και μεταγωγικά.

Επίσης, η Σούδα συνδέεται επιχειρησιακά με τις αγγλικές βάσεις της Κύπρου και κατέχει στρατηγική θέση στους σχεδιασμούς των Αμερικανών για την ευρύτερη περιοχή, άρα και το Κυπριακό. Τέλος, μαζί με τις εγκαταστάσεις των ραντάρ στη Ζήρο της Κρήτης, αποτελεί έναν ενιαίο ιστό με τη βάση στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, αλλά και τις αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...