16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καταδικάστηκε ο Γ. Καραμέρος για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Θ. Τζήμερου

Ημερομηνία:

Για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Θ. Τζήμερου καταδικάστηκε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γ. Καραμέρος, για tweets στα οποία ο καταδικασθείς ισχυριζόταν ψευδώς ότι ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» γρονθοκόπησε την τότε Περιφερειακή Σύμβουλο και μέλος του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.

Μετά από αρκετές αναβολές, εκδικάσθηκε την Τετάρτη 16/9 η μήνυση που είχε υποβάλει ο κ. Τζήμερος, κατά του Γ. Καραμέρου. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, η πρόεδρος συμφώνησε, και στον Γ. Καραμέρο επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση, δηλαδή το δικαστήριο δέχθηκε πως ο καταδικασθείς ήξερε ότι η “πληροφορία” που μετέδιδε ήταν ψευδής.

Να σημειωθεί ότι δεν είχε προσέλθει κανείς ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γ. Καραμέρου, και η κλήτευση της κας Μπαλού διατάχθηκε από το ίδιο το δικαστήριο.

Όπως έγραψε στο Twitter o κ. Τζήμερος, «το δικαστήριο δέχθηκε ότι το περιώνυμο γρονθοκόπημα στην Μπαλού ουδέποτε συνέβη, ο Καραμέρος επινόησε αυτή την ιστορία για να με πλήξει πολιτικά, και τον καταδίκασε. Για λύπηση ήταν και η Μπαλού που ήρθε ως μάρτυς και προσπαθούσε η έρμη να περιγράψει το τι της συνέβη».

Ο κ. Τζήμερος είχε αρνηθεί από την αρχή κάθε κατηγορία. Ανακοίνωση για το περιστατικό είχε εκδώσει και η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σημειώνοντας: «Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής” Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής». Ωστόσο, το βίντεο ωστόσο κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ έδειχνε μια… ομάδα ανθρώπων να επιτίθενται στον κ. Τζήμερο.

Σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο η υπόθεση έχει συνοπτικά ως εξής:

Στις 11ης Μαΐου 2017 ο κ. Τζήμερος ξεκόλλησε και πέταξε σε κάδο απορριμμάτων τις αφίσες του ΠΑΜΕ που είχαν κολληθεί στους τοίχους του διαδρόμου που οδηγεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Συγκοινωνιών όπου γινόταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εκείνη τη μέρα η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αλεξάνδρα Μπαλού μαζί με το μέλος του ΠΑΜΕ Γιάννη Ανδρεαδέλη, πήγαν στο έδρανο του κου Τζήμερου, τον προπηλάκισαν, και η Αλ. Μπαλού ξανακόλλησε μία τσαλακωμένη αφίσα του ΠΑΜΕ, μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων, με την ανοχή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα του ΚΚΕ, Θεόδωρου Σχινά.

Ο Θάνος Τζήμερος την ξεκόλλησε κι αυτή και την έσχισε μπροστά στο προεδρείο σε θέα όλων. Ο Θ. Σχινάς αποφάσισε την αποβολή του κου Τζήμερου από το Συμβούλιο και ο κ. Τζήμερος αντέτεινε ότι πρόκειται για μια ακόμα παρανομία του Θ. Σχινά για την οποία θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Τη «λύση» έδωσαν, σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο, οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν τον έριξαν κάτω και τον έσπρωξαν έξω από την αίθουσα, πράξεις για τις οποίες έχουν μηνυθεί.

"google ad"

Ο Γ. Καραμέρος μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί η παράταξή του κατηγορούμενη, «τουίταρε» πως ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε την Αλ. Μπαλού, κάτι το οποίο διέψευσε σε σειρά συνεντεύξεων η φερόμενη ως παθούσα. Η ίδια, σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο, έπεσε σε αντιφάσεις, τόσο σε συνεντεύξεις όσο και εξεταζόμενη ως μάρτυς.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, η πρόεδρος συμφώνησε, και στον Γ. Καραμέρο επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση, δηλαδή το δικαστήριο δέχθηκε πως ο καταδικασθείς ήξερε ότι η «πληροφορία» που μετέδιδε ήταν ψευδής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ