25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024
Array

Καταθέσεις στο εξωτερικό: Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να ρίξει τους φοροφυγάδες στα μαλακά

Ημερομηνία:

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τα σχεδιαζόμενα μέτρα για τις καταθέσεις στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

«Ακόμη και τώρα, που το θέμα έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις χάρη στον Κον Μπεντίτ και τους Πράσινους, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ρίξει τη φοροδιαφυγή στα μαλακά. Σαφώς και δεν είναι φοροφυγάδες όλοι όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όλοι όμως  πρέπει να ελέγχονται και να πληρώνουν ό,τι ισχύει για όλους τους πολίτες. Η ίδια η πρόβλεψη λοιπόν να δηλωθούν αρχικά μόνο τα εισοδήματα από τόκους, με απαλλαγή από φορολογικούς ελέγχους για την προέλευση του κεφαλαίου των καταθέσεων, αποτελεί γιγαντιαίο σκάνδαλο. Σκάνδαλο είναι και η σκέψη να φορολογηθούν με μόλις 10-15% όσοι δε συμμορφωθούν, αντί για το 35% που προβλέπει ο νόμος σε πολλές περιπτώσεις. Μην ξεχνάμε ότι την κάλυψη του πολιτικού συστήματος προς τη φοροδιαφυγή, την πληρώνει η κοινωνία με τα 28 δις των επιπλέον φόρων και περικοπών του Μεσοπρόθεσμου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ