Να ακούσουν την κραυγή της 28χρονης παθούσας, ζήτησε πριν από λίγο, η εισαγγελέας της έδρας, στην υπόθεση του 54χρονου προπονητή, που κάθεται στο εδώλιο του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Ηρακλείου, κατηγορούμενος για τον βιασμό της νεαρής γυναίκας, πριν από 14 χρόνια.

«Σας ζητώ να ακούσετε την κραυγή αυτή της κοπέλας που ήρθε τόσα χρόνια μετά και ξεγύμνωσε την ψυχή της ενώπιόν σας», είπε απευθυνόμενη προς τους δικαστές και τους ενόρκους. «Με ένα καταρρακωμένο εγώ, ήρθε και κατέθεσε τα πραγματικά περιστατικά. Ίσως με την απόφασή σας να νιώσει δικαιωμένη και να μπορέσει να ανασυντάξει τα στοιχεία της προσωπικότητάς της. Ταυτόχρονα όμως η Πολιτεία θα δώσει μια ηχηρή απάντηση σε οποιαδήποτε σεξουαλική κακοποίηση των νέων», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά την ανάπτυξη της πρότασής της.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκαν με αναντήρητο τρόπο τα αντικειμενικά στοιχεία του βιασμού της νεαρής γυναίκας από τον κατηγορούμενο και ζήτησε την τιμωρία του για αυτή την πράξη. « Ο κατηγορούμενος κυνηγούσε το κάθε κορίτσι που στοχοποιούσε με τρόπο εμμονικό. Οι πράξεις του είναι πέραν του φυσιολογικού.

Προσπαθούσε με τον τρόπο του να επιβάλλει τα συναισθήματα που πίστευε ότι έπρεπε να έχουν απέναντί του» τόνισε και εξέφρασε την έκπληξή της για τα όσα ανέφερε στην απολογία του ο 54χρονος προπονητής. «Οι ισχυρισμοί του απέχουν πολύ της λογικής αλλά και της αθλητικής γνώσης που έχει ο μέσος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Το υπερφίαλο “εγώ” του κατηγορουμένου

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος έχει υπερφίαλο εγώ και επιδίωκε την δική του προβολή χρησιμοποιώντας τους αθλητές του, ενώ για την παθούσα υποστήριξε ότι ο 54χρονος είχε εξουσιάσει απόλυτα το μυαλό της και είχε καθυποτάξει τη θέληση και τη βούλησή της. Πρόσθεσε δε, ότι με τη χρήση βίας, σωματικής και ψυχολογικής την εξανάγκασε να ανεχθεί τις ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Αναφερόμενη στην παρουσία της παθούσας στο δικαστήριο, τόνισε ότι όσα χρόνια συμμετέχει σε ποινικές δίκες, δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοια κατάθεση. «Λίγο απείχε από την κατάρρευση. Κρατούσα την αναπνοή μου και ήμουν βέβαιη ότι ανά πάσα στιγμή θα σωριαζόταν. Δεν είναι δυνατόν να ψεύδεται», είπε.

Το πολιτικό παιχνίδι

Αντέκρουσε και τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου για πολιτικό πόλεμο σε βάρος του από συγκεκριμένα επιφανή πρόσωπα του Λασιθίου επειδή εντάχθηκε στην Χρυσή Αυγή.

«Ήρθε να μας πει ότι όλοι όσοι τον κατηγόρησαν είναι πιόνια στην πολιτική σκακιέρα του κ. Πλακιωτάκη. Μπορεί αυτό να έχει πολιτικό ενδιαφέρον αλλά είναι δυνατόν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έρχονται, γιατί ο κατηγορούμενος πήρε 5 ψήφους από τον βουλευτή, για να πουν αυτά τα ψέμματα και να συκοφαντήσουν το κύρος του κατηγορουμένου», διερωτήθηκε από την έδρα.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

cretalive.gr