Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως ισχυρίζεται η αναισθησιολόγος.

Όπως επεσήμανε, υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου από την στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχόσπασμο και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμου.

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως το διάστημα των 20 λεπτών ήταν καταλυτικό ενώ η αναισθησιολόγος θεώρησε πως ο βρογχόσπασμος ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής ωστόσο δεν ήταν.

Ακόμα είπε ότι δεν χορήγησε βρογχοσσταλτικά σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χορήγησε υπερβολική δόση αδρεναλίνης και η υψηλή δόση αδρεναλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά όπως συνέβη στην πορεία με την Μελίνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του συμβάντος και πρότεινε ενοχής της σύμφωνα με κατηγορητήριο.

Η απολογία της αναισθησιολόγου 

Πως «έκανε ό,τι μπορούσε» για να σώσει την 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη υποστήριξε η αναισθησιολόγος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά την απολογία της.

«Καταλαβαίνω απόλυτα και δικαιολογώ τον πόνο των γονιών. Αυτός ο πόνος δεν αντισταθμίζεται από κανέναν άλλο. Θέλω να τους πω ότι έκανα τα πάντα για να τη σώσω» ανέφερε χθες, μεταξύ άλλων, κατά τη “μαραθώνια” απολογία της, η οποία διήρκεσε τουλάχιστον 3 ώρες, η αναισθησιολόγος.

Απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, η γιατρός ανέφερε ότι το επίμαχο περιστατικό έχει σημαδέψει τη ζωή της. Η κατηγορούμενη είπε ότι προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να αποτρέψει «το μοιραίο, το οποίο τελικά δεν αποφεύχθηκε», καθώς ήταν «τέτοιας έντασης η αλλεργική επίδραση του φαρμάκου στον οργανισμό του παιδιού, που έβλαψε συστηματικά και ταυτόχρονα την καρδιά και τους πνεύμονες και προκάλεσε αιμοδυναμική κατάρρευση» στο παιδί. Όπως υποστήριξε, παρά τις προσπάθειές της και την ανταπόκριση στη χορηγούμενη θεραπεία, η 4χρονη δεν τα κατάφερε.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι την ώρα της αιμοδυναμικής κατάρρευσης του παιδιού, εκείνο που προείχε ήταν να σώσει το παιδί και όχι να γράψει το διάγραμμα αναισθησίας, το οποίο συνέταξε εκ των υστέρων, ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι διακομίστηκε εν ζωή στο ΠΑΓΝΗ και όπως χαρακτηριστικά είπε «εάν δεν ήταν ζωντανό, ούτε θα ανέβαζε πυρετό, ούτε θα είχε κίνηση, ούτε θα αποκαθιστούσε τη μεταβολική οξέωση».

Ο πόλεμος από τα ΜΜΕ

Η γυναίκα στάθηκε και στον «πόλεμο» που δέχτηκε από μερίδα των ΜΜΕ λόγω της συγγένειάς της με γνωστό πολιτικό πρόσωπο και είπε ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική αντιπαράθεση με τον συγγενή της και τη «διέσυραν». Είπε μάλιστα ότι τους «συγγενείς εξ αίματος δεν τους επιλέγουμε».

Η αναισθησιολόγος ισχυρίστηκε ότι έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά, καθώς κι η ίδια είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

"google ad"