15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καταρρέει η φαρμακευτική αγορά στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Σκηνές απείρου κάλλους μπροστά στα κισσέ των φαρμακείων και λίστες αναμονής για την προμήθεια σκευασμάτων προκαλεί η κατάρρευση της φαρμακευτικής αγοράς και στην Κρήτη. Τα ράφια των φαρμακείων καθημερινά αδειάζουν και η θεραπεία χιλιάδων ασθενών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν επικίνδυνα παιχνίδια με την υγεία των ασθενών που αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη και εβδομάδες για να ξεκινήσουν τη θεραπεία τους.

Αντιπηκτικά, ινσουλίνες, αντιυπερτασικά, αντιεπιληπτικά ακόμη και παιδιατρικά εμβόλια έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια και οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να υποβάλουν τις συνταγές στις εταιρίες ώστε να λάβουν σειρά προτεραιότητας για την αποστολή των φαρμάκων, στα οποία μπαίνει ακόμη και πλαφόν.

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται είναι τεχνητές καταγγέλλουν οι φαρμακοποιού που θεωρούν ότι οι εισαγωγείς φαρμάκων επιχειρούν να ελέγξουν την αγορά πριν ανακοινωθούν και επίσημα οι μειώσεις τιμών σε πολλά σκευάσματα.

Η ταλαιπωρία, ειδικότερα για τους ηλικιωμένους που αναζητούν πολλά σκευάσματα από φαρμακείο σε φαρμακείο, δεν έχει τέλος και προκαλεί εύλογη οργή.

Με επιστολή κόλαφο  προς τον ΕΟΦ

Οι Σύλλογοι φαρμακοποιών της Κρήτης επισημαίνουν με αγωνία πως κινδυνεύει η  θεραπεία χιλιάδων ασθενών που αδυνατούν να εντοπίσουν τα φάρμακα τους στα άδεια ράφια, υποβάλλοντας μάλιστα και λίστες με τα σκευάσματα που έχουν εξαφανιστεί από την αγορά.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ