18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Καταρρέουν τα ποσοστά δημοτικότητας του Μακρόν

Ημερομηνία:

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποχώρησε κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αποκαλύπτει δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa που δημοσιεύεται σήμερα.

Οι επτά Γάλλοι στους δέκα (71%, +12%) έχουν πλέον αρνητική γνώμη για τον αρχηγό του κράτους, κάτι που αποτελεί ρεκόρ αντιδημοτικότητας σε αυτή την έρευνα, με μόλις το 29% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τον θεωρεί «καλό πρόεδρο».

Ο Μακρόν χάνει έδαφος σε σχεδόν όλους τους τομείς της κοινής γνώμης, μετά την αποχώρηση των δύο δημοφιλέστερων στελεχών της κυβέρνησής του, του Νικολά Ιλό και της Λορά Φλεσέλ, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό των L’Express, France Inter και περιφερειακών ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ βλέπει από την πλευρά του τη δημοτικότητά του να υποχωρεί κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες, στο 35%, σε σύγκριση με μια προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του Ιουνίου, ενώ το 64% (+5%) των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική άποψη γι’ αυτόν.

Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου την 5η και την 6η Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 προσώπων 18 ετών και άνω με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι από 1,4% ως 3,1%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...