23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καταψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη εν μέσω αντιπαραθέσεων στη βουλή

Ημερομηνία:

Αιφνιδιαστική εμπλοκή στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Α. Γεωργιάδη, μετά από αντιπαραθέσεις με αφορμή εισαγγελική απόφαση να μην παραβρεθούν οι 6 κρατούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Καταψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Α. Γεωργιάδη

Αιφνιδιαστική εμπλοκή σημειώθηκε στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την απορριπτική απόφαση του εισαγγελέως σχετικά με την χορήγηση άδειας στους 6 προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να παραστούν στην αποψινή ψηφοφορία. Η συζήτηση διακόπηκε προκειμένου να συνεννοηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, ωστόσο μετά από την επεισοδιακή συζήτηση το αίτημα απορρίφθηκε με 216 ψήφους κατά, 1 υπέρ και 7 παρών.

Σημειώνεται ότι η άρση ασυλίας του κ. Γεωργιάδη αφορά μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά.

Μόνο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη, ήταν το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ ‘Αδωνη Γεωργιάδη που απορρίφθηκε τελικά με 216 ψήφους κατά, ένα υπέρ , ενώ 7 βουλευτές δήλωσαν παρόν.

Ωστόσο, είχαν προηγηθεί τέσσερις ώρες έντονης αντιπαράθεσης, πριν αποφασιστεί και από τους κυβερνητικούς βουλευτές, ότι η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης, έπρεπε να ολοκληρωθεί απόψε.

Αφορμή για να ανάψει «κόκκινο φως» στη Βουλή, στάθηκε η εισήγηση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, να αναβληθεί για αύριο η διαδικασία με την ομόφωνη απόφαση του προεδρείου, καθώς όπως υποστήριξε, δεν ήταν επαρκώς δικαιολογημένη η απορριπτική απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα ώστε να προσέλθουν στο κοινοβούλιο οι έξι κρατούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η αναφορά αυτή της κ. Κωνσταντοπούλου, προκάλεσε αρχικά τις έντονες αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιάννη Κουτσούκου, οι οποίοι αμφισβήτησαν μάλιστα ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το προεδρείο της Βουλής, όπως είχε υποστηρίξει η πρόεδρος της Βουλής.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...