21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κείμενο καταγγελίας και συλλογής υπογραφών της Αντιφασιστικής Κίνησης της ΕΛΜΕ Χανίων

Ημερομηνία:

Ανάμεσα σε αναφιλητά και δάκρυα για τον χαμό των δικών τους, οι επιζώντες περιέγραψαν με απόγνωση και οργή πώς το σκάφος του Λιμενικού πλησίασε το δικό τους σκάφος λίγα μέτρα πριν φτάσει τις ελληνικές ακτές και στη συνέχεια το ρυμούλκησε με δαιμονισμένη ταχύτητα προς τις απέναντι ακτές. «Ήταν τέτοια η ταχύτητα που άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα, ενώ το σκάφος του Λιμενικού χτύπησε με το ρυμουλκούμενο σκάφος και του άνοιξε ρήγμα, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει».

Το μεγαλύτερο σοκ το προξενούν οι μαρτυρίες για τη στάση των λιμενικών που, σύμφωνα με όσα είπαν οι επιζώντες, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν γυναίκες, βρέφη και παιδιά που θαλασσοδέρνονταν στα κύματα, αλλά και εμπόδιζαν όσους μετανάστες προσπαθούσαν να κάνουν κάτι για να σώσουν τους αγαπημένους τους. «Μας φώναζαν «φακ γιου, φακ γιου» και μας κλωτσάγανε για να πέσουμε πίσω στη θάλασσα», κατήγγειλαν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ τα θύματα.

Καταγγέλλουμε  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εν ψυχρώ δολοφονία 9 παιδιών και βρεφών και 3 γυναικών την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στο Φαρμακονήσι, από τους άνδρες του λιμενικού Σώματος που ενήργησαν σύμφωνα με τις εντολές και την μετέπειτα πολιτική κάλυψη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις απάνθρωπες και κυνικές δηλώσεις του.

Καταγγέλλουμε την Ελληνική κυβέρνηση που υιοθετεί και εφαρμόζει στην πράξη τις πολιτικές και ιδεολογικές φασιστικές θέσεις της Χρυσής Αυγής και τις μετατρέπει σε επίσημη πολιτική του Κράτους.

Είμαστε βαθιά θλιμμένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και την εν ψυχρώ δολοφονία συνανθρώπων μας που καταδεικνύει την εγκληματική πολιτική της ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. 1.      Την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών.
  2. 2.      Την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την Κυβέρνηση, την παραίτηση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και την παραπομπή σε δίκη όλων των ενόχων.

Ως Αντιφασιστική Κίνηση της Ε.Λ.Μ.Ε Χανίων προβαίνουμε στη συλλογή υπογραφών για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ανατραπεί η παγιωμένη κυβερνητική πολιτική εξόντωσης μεταναστών, υπερασπιζόμενοι τα αυτονόητα: Την αξία της ανθρώπινης ζωής, το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, την αυτοδιάθεσης, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Καλούμε την ΟΛΜΕ, τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες να εκδώσουν αντίστοιχα ψηφίσματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...