20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΚΕΕΡΦΑ: Αντιφασιστική εξόρμηση στη Λαϊκή Αγορά το Σάββατο 31 Μάρτη με αφορμή τις φασιστικές επιθέσεις

Ημερομηνία:

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή θα πραγματοποιήσει αντιφασιστική εξόρμηση – πικετοφορία το Σάββατο 31 Μάρτη στα Χανιά, στη λαϊκή αγορά της οδού Μίνωος στις 11 το πρωί.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις κατά της ΚΕΕΡΦΑ και της Αφγανικής κοινότητας στις παρελάσεις της 25/3 στη Καλλιθέα και στο Γαλάτσι.

  • STOP στις φασιστικές επιθέσεις
  • Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής
  • Κάτω τα χέρια από την αριστερά και τους μετανάστες
  • Αιγαίο και Βαλκάνια της ειρήνης και της αλληλεγγύης!
  • Όχι στο πόλεμο, ανοιχτά σύνορα!

Οι επιθέσεις των φασιστών ανήμερα των παρελάσεων της 25ης Μάρτη σε Καλλιθέα και Γαλάτσι σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ είναι μια απειλή για τις ελευθερίες όλων μας. Στη Καλλιθέα τραυμάτισαν με γροθιά στη γνάθο το Μάνο Νικολάου, μέλος του κεντρικού συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ, χαράκωσαν στη πλάτη έναν εργαζόμενο και χτύπησαν έναν άλλο νέο. Στο Γαλάτσι, επιτέθηκαν δολοφονικά σε βάρος του δημοσιογράφου της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη Γιώργου Πίττα, ο ο οποίος παρενέβη για να σταματήσει την επίθεση που δέχτηκε η Νίκη Αργύρη, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ.

Οι φασίστες επιτέθηκαν σε αγωνιστές, που στηρίζουν τις μάχες του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, φορώντας τη μάσκα του αγανακτισμένου πατριώτη. Είναι πρόκληση ότι η Αστυνομία έφτασε στο τόπο της επίθεσης στην Καλλιθέα ενώ οι φασίστες ήταν ακόμη παρόντες και δεν συνέλαβε κανένα. Στο Γαλάτσι έφτασαν με καθυστέρηση παρά το ότι βρίσκονταν σε απόσταση μερικών τετραγώνων λόγω της παρέλασης.

Η ΕΛΑΣ εξακολουθεί να καλύπτει τις φασιστικές επιθέσεις θυμίζοντας τις εποχές της πλήρους ασυλίας της δράσης της Χρυσής Αυγής πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το δρόμο για τις φασιστικές επιθέσεις στρώνει η εθνικιστική υστερία για το Μακεδονικό και τα ελληνοτουρκικά για τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει με τη φωτιά βάζοντας την Ελλάδα πιο βαθειά μέσα στους ανταγωνισμούς των μεγάλων και μικρότερων δυνάμεων στην περιοχή.

Τη ίδια ώρα, οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν ενώ η δίκη τους κλείνει τρία χρόνια στις 20 Απρίλη. Αποθρασυμένοι από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την σοβινιστική εκστρατεία κατά των γειτονικών λαών επιτέθηκαν δολοφονικά στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στο Πειραιά και κατα αντιφασιστών στο Ρέντη. Βγάζουν ξανά τα τάγματα εφόδου στους δρόμους.

Φασίστες, παρακλάδι της Χρυσής Αυγή με το όνομα “Κρυπτεία” προχώρησαν σε εμπρησμό των γραφείων της Αφγανικής κοινότητας στην Αθήνα. Η αριστερά και τα συνδικάτα πρέπει να καταδικάσουν τις επιλογές που μας βάζουν πιο βαθειά στους ανταγωνισμούς, σε νέες κούρσες εξοπλισμών που απειλούν να ανάψουν τη φωτιά του πολέμου στο Αιγαίο, σε ρατσιστικές συμφωνίες όπως της ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη που πνίγουν χιλιάδες πρόσφυγες.

Στις 17 Μάρτη δείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε στη Ελλάδα και διεθνώς. Καλούμε τους εργαζομένους και τη νεολαία, την αριστερά, τους Δήμους και τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών, τις συλλογικότητες να δώσουμε μαζί την μάχη για να μπει φρένο στις φασιστικές επιθέσεις και στις εθνικιστικές εκστρατείες μίσους που στρώνουν το δρόμο στους φασίστες. Να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ