15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΚΕΕΡΦΑ: Συγκέντρωση για τον Δημήτρη Μακρέα στα δικαστήρια στις 11 το πρωί την Πέμπτη 2 Απρίλη

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα. Στο κείμενο τονίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία συγκάλυψη ενώ ζητούν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες της φασιστικής επίθεσης στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα και να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα για την υπόθεση.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 2/4 δικάζονται μετά από δύο αναβολές οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση στο γιατρό Δημήτρη Μακρέα το βράδυ της 25ηςΜαρτίου,λίγες μέρες μετά την παγκοσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη και το παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

.Είναι προκλητικό μία προσπάθεια επανεμφάνισης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής  ενόψει της δίκης τους που έχει οριστεί για τις 20 του Απρίλη να επιχειρείται να παρουσιαστεί σαν καβγάς και να αποδίδονται στους συλληφθέντες κατηγορίες απλά για πρόκληση σωματικής βλάβης.Την ίδια στιγμή η δικογραφία και η έρευνα είναι ελλιπέστατες,δημιουργώντας σοβαρές υπόνοιες για προσπάθεια να πέσουν στα μαλακά οι δράστες και να αποκρυφθούν οι σχέσεις τους με τη συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/3 ήταν μια δυναμική απάντηση ότι δεν θα ανεχθούμε πουθενά τη δράση των νεοναζί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να κλιμακώσει τις δράσεις κατά των νεοναζί για να τσακίσουμε τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές,για να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να πάνε για πάντα φυλακή.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...