14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΚΕΕΡΦΑ Χανίων: Μετά τις εκλογές, μπορούμε να ξηλώσουμε τους ναζί της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Το 6,3% των νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι ένα αποτέλεσμα που προκαλεί φρίκη καθώς η φασιστική απειλή είναι ανοιχτή ακόμη. Ωστόσο η υποχώρηση του ποσοστού, ιδιαίτερα στα μεγάλα κέντρα και τις εργατογειτονιές του Πειραιά και της Αθήνας , είναι μια πρώτη σημαντική πτώση και δείχνει ότι υπάρχει φρένο στην εκλογική άνοδο της συμμορίας ακολουθώντας την πορεία κατάρρευσης των μνημονικών κομμάτων της τρικομματικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Δεν τους δίνει τον αέρα της ανερχόμενης δύναμης που καρπώνεται την κρίση του συστήματος καθώς η στροφή προς την αριστερά που έφερε την πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά ήταν σαρωτική.

Η διατήρηση αυτού του ναζιστικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, ως κέντρου που κερδίζει εκλογικά ποσοστά, έστω και πτωτικά, κάνει επιτακτική την ανάγκη της συνέχισης και της κλιμάκωσης της αντιφασιστικής και της αντιρατσιστικής πάλης. Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί την αριστερά, τα συνδικάτα, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή.

Η ΝΔ των Μπαλτάκων και οι προσβάσεις των χρυσαυγιτών στο κρατικό μηχανισμό είχαν φροντίσει, συνεχίζοντας τη παροχή κάλυψης, να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης για τις εγκληματικές δολοφονικές επιθέσεις της. Είναι σκάνδαλο ότι πλησιάζει το δεκαοκτάμηνο της προσωρινής φυλάκισης τους για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και δεν έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες ώστε να οριστεί η δίκη.

Η απαίτηση του κόσμου που ψήφισε την αριστερά είναι να γίνει άμεσα η δίκη και να πάνε φυλακή για τα εγκλήματα τους. Να μπει τέλος στην ασυλία των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, να ξηλωθούν όλα τα στηρίγματα τους στην ΕΛΑΣ, το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα, τα εφοπλιστικά γραφεία. Να πάρουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών και χαρτιά όλοι μετανάστες.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πάνε χαμένοι πι αγώνες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος με δεσμεύσεις προς τον κυβερνητικό σύμμαχο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ. Με το κόμμα των ΑΝΕΛ μας χωρίζει άβυσσος. ‘Έχει επιδείξει άκρως αντιδραστική τοποθέτηση για τους μετανάστες, το δικαίωμα των παιδιών στην ιθαγένεια ενώ τάσσεται υπέρ της FRONTEXκαι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι οπαδός της σκληρής αστυνόμευσης κατά των μεταναστών.

Η δικιά μας απάντηση θα δοθεί μαζί με το διεθνές αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα στην μεγάλη κινητοποίηση στις 21 Μάρτη. Σε αυτή τη μέρα ξεσηκώνονται ενάντια στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και την φασιστική απειλή κινήματα σε όλη την Ευρώπη, στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Δανία αλλά και στις ΗΠΑ όπου το κίνημα που ξέσπασε με τα τις ρατσιστικές δολοφονίες της Αστυνομίας πήρε την πρωτοβουλία για διεθνή συντονισμό.

Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις, ντόπιοι και μετανάστες, συνδικάτα,οργανώσεις της νεολαίας,αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις ,κοινότητες μεταναστών, κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων,των γυναικών,των Ρομά, να οργανώσουμε και στα Χανιά ένα μεγάλο παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη.

Η ελπίδα της ανατροπής του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής θα δικαιωθεί με αγώνα για να ξηλώσουμε τους νεοναζί από τις γειτονιές και για να βρουν δικαίωση τα αιτήματα του αντιρατσιστικού κινήματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...