22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΚΕΘΕΑ: Νέες μονάδες στην Κρήτη

Ημερομηνία:

«Η προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ να ενισχύσει το εθνικό θεραπευτικό δίκτυο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων συνεχίζεται με τη δημιουργία μονάδων στην Κρήτη. Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θέτει σε λειτουργία νέες μονάδες στο Ηράκλειο, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2014 – 2020 και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Σε αυτές περιλαμβάνονται 2 Πολυδύναμα Κέντρα σε Άγιο Νικόλαο και Χανιά αντίστοιχα, Κινητή Μονάδα με έδρα το Ηράκλειο και Μονάδα για Άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα στην ίδια πόλη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ.

Ενημερώνοντας για τις νέες μονάδες και το σημαντικό έργο που θα κληθούν να αναπτύξουν στην Κρήτη, το ΚΕΘΕΑ τονίζει τα εξής: «Τα Πολυδύναμα Κέντρα, στελεχωμένα από διεπιστημονικές ομάδες, προσφέρουν σε εξωτερική βάση υπηρεσίες συμβουλευτικής-ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το διαδίκτυο και τα τυχερά παιχνίδια. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο παραπέμπουν σε εξειδικευμένες δομές, όπως θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας κ.λπ. Tα Kέντρα υποστηρίζουν επίσης συστηματικά και πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των άμεσα ωφελούμενων. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο.

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης στοχεύει στην επιτόπια υποστήριξη ατόμων με πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών, αλκοόλ, διαδικτύου και τυχερών παιχνιδιών, καθώς και των οικείων τους. Θα δραστηριοποιείται κυρίως σε περιοχές εκτός αστικού ιστού στην ευρύτερη Περιφέρεια Κρήτης, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες και την παραπομπή σε πιο εξειδικευμένη βοήθεια.

Η Μονάδα για Άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα απευθύνεται σε μια από τις πιο επιβαρυμένες σωματικά και ψυχικά ομάδες του πληθυσμού: ανθρώπους με ψυχική διαταραχή που παράλληλα έχουν προβλήματα χρήσης, κατάχρησης ή εξάρτησης από νόμιμες ή παράνομες ουσίες, τυχερά παιχνίδια και διαδίκτυο. Η Μονάδα θα υποστηρίζει επίσης τα μέλη της στενής ή ευρύτερης οικογένειάς τους. Η θεραπευτική της παρέμβαση είναι ολιστική και περιλαμβάνει υπηρεσίες τόσο ψυχιατρικής φροντίδας όσο και απεξάρτησης, από την ίδια διεπιστημονική ομάδα σε μια ενιαία χωροταξικά μονάδα».

Στοιχεία επικοινωνίας:

Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Νικολάου
Καπετάν Ταβλά & Μεταμορφώσεως
721 00 Άγιος Νικόλαος, Κρήτης
τηλ. 28410 22981, φαξ 28410 22982
e-mail: cclasithi@ kethea-ariadni.gr

Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων
Κ. Σφακιανάκη 13 (1ος Όροφος), 73135 Χανιά
τηλ. 28210 87040, 28210 02120, φαξ 28210 87741
chania@ kethea-ariadni.gr

Κινητή Μονάδα Ηρακλείου
Σμπώκου 6, 713 06 Ηράκλειο Κρήτης (2ος όροφος)
τηλ. 2810 261026, 261126 – φαξ 2810 260566
e-mail: cciraklio@kethea-ariadni.gr

Μονάδα για άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα
Σμπώκου 6, 713 06 Ηράκλειο Κρήτης (1ος όροφος)
τηλ. 2810322708

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...