16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Κεραυνοί» ΟΗΕ για τη Μόρια: Εκκενώστε την άμεσα, τεράστιος κίνδυνος επέκτασης ασθενειών λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης

Ημερομηνία:

Την άμεση απομάκρυνση από τη Μόρια των οικογενειών και των ασθενών ζητεί η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού “Guardian”.

Όπως εξηγεί «ο λόγος είναι πως οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό είναι τόσο κακές που είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εξαπλωθούν ασθένειες». Κάνει λόγο δε για φόβο πανδημίας.

«Ανησυχούμε σοβαρά για την περιορισμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στα κέντρα υποδοχής, η οποία επιδεινώνεται από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης» λέει στον Guardian ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων της για την μετακίνηση χιλιάδων αιτούντων άσυλο από τα νησιά προς την ενδοχώρα» υπογραμμίζει στη συνέχεια.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και οι δηλώσεις της Δρ. Χάνα Ποσπισίλοβα, μιας από τους εθελοντές γιατρούς στην Λέσβο και τα όσα λέει στο βρετανικό Μέσο προκαλούν ανατριχίλα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ανησυχεί πολύ, καθώς η αδυναμία τους να θεραπεύσουν βαριά άρρωστους ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

enikos.gr / Guardian

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ