14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κικίλιας: Αύξηση στην επιδημιολογική κατάσταση σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

“Καμπανάκι” για την αύξηση του του ιικού φορτίου μεταξύ άλλων περιοχών, σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, έκρουσε το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, την πορεία της πανδημίας, το lockdown, την προοπτική των εμβολίων και την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας παρουσιάζεται μια σταθεροποίηση στην επιδημιολογική κατάσταση, θετικό γεγονός όπως ο ίδιος χαρακτήρισε. Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις αντοχές του Συστήματος Υγείας, όπου υπάρχουν μόλις 36 κενές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική.

Σημειώνεται ότι  ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 755 νέα κρούσματα του κορωνοιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν στην Κρήτη.

Στην αρχή της ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην μεγάλη κακοκαιρία Μήδεια που έπληξε τη χώρα και “φρέναρε” για λίγο την διαδικασία των εμβολιασμών.

Ο υπουργός Υγείας, ανέφερε κατά την ενημέρωσή του, πως κινδύνεψαν χιλιάδες δόσεις εμβολίων του κορωνοϊού λόγω των συνθηκών της κακοκαιρία. «Αντιδράσαμε άμεσα ως προς τον προγραμματισμό μας για τον εμβολιασμό. Αναβάλαμε εμβολιασμούς και ραντεβού λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας. Για όλα αυτά τα ραντεβού που αναβλήθηκαν και περιλαμβάνουν είτε πρώτη είτε δεύτερη δόση, υπάρχει μέριμνα για τον επαναπρογραμματισμό. Θα λάβουν οι πολίτες μήνυμα στο κινητό τους για τη νέα ημέρα και ώρα του ραντεβού τους».

Οσον αφορά στα εμβόλια που κινδύνεψαν να χαθούν, ανέφερε ο κ. Κικίλιας: «Υπήρξε τεράστιος κίνδυνος απώλειας εμβολίων της Pfizer, που έχουν και μια ιδιαιτερότητα ως προς την θερμοκρασία που διατηρούνται. Ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να γίνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια να μην χαθεί ούτε μια δόση. Ετσι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να εμβολιάσουμε συμπολίτες μας με την συντριπτική πλειοψηφία των δόσεων που ήταν διαθέσιμες χθες.

Εμβολιάστηκαν αρχικά, όσοι κατάφεραν να παραστούν στα κέντρα. Οργανώσαμε επιχείρηση 24 ωρών ώστε να εμβολιάσουμε τρόφιμους στις φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο νοσοκομείο φυλακών και στην Αμυγδαλέζα. Μέχρι τις 03:00 εμβολίαζαν για να μην χαθεί ούτε μια δόση»

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επιδημιολογική κατάσταση στις περιφερειακές ενότητες έξω από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου παρατηρείται αύξηση,  μεταξύ αυτών βρίσκονται το Ρέθυμνο που βρίσκεται ήδη υπό σκληρούς περιορισμούς αλλά και το Ηράκλειο.

Αναλυτικά οι περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς είναι

  • Αχαϊα
  • Εύβοια
  • Ρέθυμνο
  • Ηλεία
  • Κορινθία
  • Θάσο
  • Αργολίδα
  • Βοιωτία
  • Κεφαλλονιά
  • Κάλυμνο
  • Κάρπαθο
  • Γιάννενα
  • Ηράκλειο

Σημείωσε την ίδια ώρα πως στις μεγάλες περιοχές υπάρχει μια σταθεροποίηση και αυτό είναι θετικό.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις αντοχές του Συστήματος Υγείας, παρουσιάζοντας στοιχεία για την κατάσταση στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Αττική από 599 ΜΕΘ, οι 489 είναι κατειλημμένες, ενώ 110 είναι κενές. Επίσης, από τις 240 ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική, οι 204 είναι κατειλημμένες και μόλις 36 κενές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ