23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Κινδυνεύουμε να κλείσουμε”: Έκκληση στο Χανιώτικο λαό για στήριξη από το Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας

Ημερομηνία:

Aκόμα και τα συσσίτια αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας στην Ελλάδα της διαρκούς λιτότητας.

Με σημερινή του έκκληση ο Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδελφοί Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλαντζιας Χανίων απευθύνεται στον Χανιώτικο λαό και ζητά τη στήριξή του, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο σύνθετο έργο που προσφέρει προς συμπολίτες μας στα Χανιά που βιώνουν πιο έντονα την κρίση.

Το μέγεθος του προβλήματος φτώχειας που υπάρχει και στα Χανιά και των κενών που καλύπτει ο Σύλλογος αποτυπώνεται στο γεγονός ότι καθημερινά μοιράζει πάνω από 400 μερίδες φαγητό σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, πέραν της δωρεάν οδοντιατρικής περίθαλψης, και της λειτουργίας παιδικής βιβλιοθήκης.

Όμως πλέον, τα συσσίτια βρίσκονται σε αδυναμία, τόσο για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων, όσο και για την κάλυψη βασικών εξόδων, όπως για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Όπως γνωρίζετε στην περιοχή της Σπλάντζιας λειτουργεί ο Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδελφοί Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλαντζιας Χανίων που ιδρύθηκε το 1963 και λειτουργεί συνεχώς μέχρι και σήμερα. Το σωματείο μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει βραβευτεί από τον υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης κ Κακλαμάνη και από τον πρόεδρο  της Δημοκρατίας  κ Κάρολο Παπούλια. Μοιράζει σε καθημερινή βάση 400 μερίδες φαγητό σε οικογένειες και σε μεμονωμένα άτομα, καθώς και κάθε Σάββατο τσάντες με τρόφιμα στις οικογένειες . Προσφέρει δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε ιδιόκτητο ιατρείο από 12 εθελοντές οδοντιάτρους και 2 οδοντοτεχνίτες. Λειτουργεί παιδική βιβλιοθήκη με υπολογιστές για εκμάθηση.

Δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση οικονομικώς για αγορά τροφίμων για το συσσίτιο και φαρμάκων για το οδοντιατρείο .

Κάνουμε έκκληση στο χανιώτικο λαό και στις χανιώτικες επιχειρήσεις να μας βοηθήσουν στο έργο μας διότι έχομε πολλά έξοδα. Διαθέτουμε 10 καταψύκτες για τη συντήρηση των τροφίμων οι οποίοι καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα.

Θα σας παρακαλέσουμε όπως μπορείτε να μας βοηθήσετε  για να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας και να διατηρηθούμε διότι κινδυνεύομε να κλείσουμε.

Εκ του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     
ΕΜΜ.ΚΑΛΛΙΓΕΡΗΣ                

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...