20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων την Παρασκευή για τους ξενοδοχοϋπάλληλους των Χανίων

Ημερομηνία:

Σε κινητοποίηση προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των Χανίων ενόψει και της καταληκτική ημερομηνίας επαναπρόσληψής τους. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 10:30 πμ στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων. Η προσυγκέντρωση θα γίνει την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 9:45, ενώ η μετάβαση στα γραφεία της Ένωσης στον Σταλό θα γίνει με μηχανοκίνητη πορεία.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης την οποία καλεί Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων είναι τα παρακάτω:

Διεκδικούμε:

  1. Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ
  2. Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας, με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.
  3. Επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία ως εποχικοί, ανεξάρτητα από την διάρκεια και την σχέση εργασίας. Η επαναπρόσληψη να γίνει στις προβλεπόμενες από τις συμβάσεις καταληκτικές ημερομηνίες, μέχρι τις 15 Μαΐου για τα ξενοδοχεία των Χανίων. Σε περίπτωση που τα εποχικά ξενοδοχεία και εποχικά επισιτιστικά καταστήματα συνεχίσουν με απόφαση της κυβέρνησης να είναι σε αναστολή λειτουργίας και μετά από τις καταληκτικές ημερομηνίες επαναπρόσληψης, να καλυφθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να συμβεί το ίδιο με όσες εποχικές επιχειρήσεις συνεχίσουν να είναι σε αναστολή λειτουργίας με ευθύνη των εργοδοτών.
  4. Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
  5. Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
  6. Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας.
  7. Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
  8. Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.
  9. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Άμεση καταβολή 3μήνης επιδότησης ανεργίας (1.800 ευρώ) σε όλους όσους εργάστηκαν στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία το 2019 ως εποχικοί, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και δεν έχουν μέχρι τώρα λάβει καμία στήριξη.
  10. Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
  11. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως σημειώνεται:

“Καλούμε τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού Χανίων να ενώσουμε τις φωνές μας για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Η μόνη λύση βρίσκεται στην οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, στην μαζικοποίηση των Σωματείων μας, στην ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο.

Email: ep.tourismou.chania@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6947-448122»’

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...