22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Κινητοποίηση αντιφασιστών τη Δευτέρα στην ΕΡΑ Χανίων ενάντια στην προβολή από την ΕΡΤ της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή εκφράζει την αγανάκτησή της για την προβολή συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες από την τηλεόραση της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα, για αυτό το λόγο, καλεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 1 το μεσημέρι στην ΕΡΑ Χανίων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 1μμ διαδηλώνουμε στον ραδιοσταθμό της ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα, ενάντια στην προκλητική προβολή των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής από την τηλεόραση της ΕΡΤ, μετά την τελευταία παρουσίαση της συγκέντρωσης των νεοναζί στις Θερμοπύλες.

Δεν θα ανεχθούμε άλλο, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, τα τάγματα εφόδου που είναι υπεύθυνα για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις, να βρίσκουν στην τηλεόραση της ΕΡΤ βήμα προβολής και ξεπλύματος τους από αυτό που πραγματικά είναι, μια εγκληματική συμμορία με μαχαιροβγάλτες.

Η τηλεόραση της ΕΡΤ προβάλει το πρόσχημα της προβολής της δραστηριότητας των πολιτικών αρχηγών και των κόμματων του κοινοβουλίου. Πρόκειται για επικίνδυνο αστείο, τη στιγμή που η βουλή, αναγνωρίζει ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και έχει σταματήσει την χρηματοδότηση «του νόμιμου πολιτικού κόμματος». Και αυτό το επιχείρημα γίνεται ακόμη πιο προκλητικό μια που η πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών μετά την τεράστια αντιφασιστική έκρηξη που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αρνούνται να προβάλουν τις «δραστηριότητες» των νεοναζί δολοφόνων. Το ίδιο και οι περισσότερες εφημερίδες και ραδιόφωνα, όπως και η τοπική ΕΡΑ. Δεν είναι χτύπημα στην ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία να μην προβάλεις τους φασίστες στα ΜΜΕ. Όταν απώτερος σκοπός των νεοναζί είναι η διάλυσή της δημοκρατίας, η επιβολή του τρόμου, και η επιστροφή στους θαλάμους αερίων, τότε το θέμα της δημοκρατίας δεν είναι θεωρητικό σχήμα αλλά πολύ συγκεκριμένο και κρίνεται επί του… κρεματορίου.

Για τους βιαστές της δημοκρατίας είναι το λιγότερο παράδοξο και αντιφατικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι μπορούν να απολαμβάνουν το δικαίωμα να διαδίδουν και να εκτελούν τις πράξεις τους ντυμένοι με την προβιά «πολιτικού κόμματος» κι αυτό να θεωρείται «υπεράσπιση της δημοκρατίας». Πρόκειται για αφέλεια, την οποία έχει πληρώσει ιστορικά η ανθρωπότητα και κανείς σίγουρα δεν θέλει ποτέ ξανά να δει. Η προβολή δεν τους απομονώνει, αντίθετα δίνει έδαφος να σπείρουν το δηλητήριό τους και να νομιμοποιηθούν ως ένα ακόμα «πολιτικό κόμμα» και όχι ως μαχαιροβγάλτες όπως πραγματικά είναι. Γι’ αυτό επιμένουμε «καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας».

Τα ποσοστά των νεοναζί μεγάλωσαν όσο προβάλλονταν από τα media στα πρώτα χρόνια των μνημονίων. Αντίθετα μετά τη δολοφονία Φύσσα και την ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος αναγκάστηκε ακόμα και ο Σαμαράς να να τους κλείσει φυλακή με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και οι αστέρες των media να πάψουν να τους δίνουν βήμα ως ένα ακόμα… πολιτικό κόμμα.

Την ώρα που εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής., με τις καταθέσεις οικογένειας του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων ψαράδων να συγκλονίζουν, προκαλεί φρίκη η συστηματική τους προβολή από την τηλεόραση της ΕΡΤ. Δίνει επιχειρήματα στους δολοφόνους να ισχυρίζονται ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που διώκεται για τις ιδέες του την ώρα που στη δίκη ξεδιπλώνεται καθημερινά όλη η αλήθεια για την εγκληματική τους δράση.

Η ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και αντιφασίστες, για δύο χρόνια μέχρι να ξανανοίξει, δεν θα αφήσουμε να γίνει πλυντήριο των δολοφόνων νεοναζί.

· Απαιτούμε να σταματήσει η προκλητική προβολή της Χρυσής Αυγής από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

· Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...