19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 3 Σεπτέµβρη ενάντια στην επέµβαση στη Συρία και στη χρήση της βάσης της Σούδας

Ημερομηνία:

Στην ανοικτή συνέλευση των μαζικών φορέων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 – 8 στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου τέθηκε το ζήτημα της διοργάνωσης μαζικού συλλαλητηρίου ενάντια στην επαπειλούμενη επέμβαση των αμερικανονατοϊκών στη Συρία και ενάντια στη χρήση της βάσης της Σούδας στην επέμβαση.

Ομόφωνα εκπρόσωποι μιας σειράς φορέων (ΕΛΜΕ, σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, νοσοκομειακοί, αντιπολεμικές επιτροπές και άλλες συλλογικότητες) συμφώνησαν να θέσουν το ζήτημα στα συμβούλια τους και να καλέσουν όλοι σε μια καταρχήν λαϊκή κινητοποίηση την Τρίτη 3-9 στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς

Ανακοινώσεις – Καλέσματα στη σημερινή συγκέντρωση εξέδωσαν μια σειρά φορείς και κινήσεις των Χανίων

ΕΛΜΕ Χανίων

Αυτές τις μέρες με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων στο μέτωπο της Συρίας ετοιμάζεται μια ακόμα «ανθρωπιστική» επέμβαση ενάντια στον πολύπαθο λαό της. Μια επέμβαση που  αντιβαίνει σε κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και μόνο στόχο έχει να εξυπηρετήσει τα γεωστρατηγικά  σχέδια  του ΝΑΤΟ  και των πιο ακραίων δυνάμεων του διεθνούς κεφαλαίου. Η Βάση της Σούδας για μια ακόμα φορά μετά το Ιράκ και τη Λιβύη πρόκειται να γίνει το κύριο ορμητήριο αυτών των επιθέσεων. Το  ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει μαζί με άλλους φορείς αύριο Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις  20.00 στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Πρωτοβουλία Αντίσταση: «Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία – Καμιά διευκόλυνση καμιά χρήση εδάφους, θάλασσας ή αέρα της χώρας
Η φτώχεια και η ανεργία δεν είναι τα μόνα δεινά που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο κόσμος της δουλειάς σαν συνέπεια της κρίσης του συστήματος.

Την ίδια ώρα που κλείνουν σχολειά και νοσοκομεία και ξανά πετσοκόβονται συντάξεις, οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο να βγούμε στο δρόμο και για έναν ακόμη λόγο που επίσης αφορά τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι φανερό σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο πως το δικαίωμα της ειρηνικής συμβίωσης των λαών της περιοχής μας απειλείται θανάσιμα πλέον από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη δολοφονική επέμβαση που εξαγγέλλουν αυτή τη φορά στη Συρία.

Τα προσχήματα (πιθανότατα κατασκευασμένα) δε κρύβουν τις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ που δεν είναι άλλες από τον ιμπεριαλιστικό έλεγχο της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Από τα χρόνια των Μπους το ζήτημα έχει τεθεί και παραμένει ανοικτό συνεχώς παρά το ψεύτικο ειρηνικό προσωπείο του Ομπάμα, που ήδη έχει αποκαλυφθεί στη Λιβύη.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη βαθειά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος με την απειλή ή και τη χρήση των αεροπλανοφόρων και των πυραύλων τους και δεν έχουν πάψει στιγμή ν’ αποτελούν το μεγαλύτερο και τον πιο επικίνδυνο εχθρό των λαών!!

Να γιατί είναι βαθειά αντιδραστική και επικίνδυνη για το λαό μας η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά που διαλαλεί στις ΗΠΑ την υποτιθέμενη σταθερότητα στη χώρα για να προτιμηθεί ως εξέδρα για τα ληστρικά και δολοφονικά σχέδια των δυτικών ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Συνολικά το καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης της χώρας μας, αφού έδωσε (και συνεχίζει) εξετάσεις στην ιμπεριαλιστική τρόικα βυθίζοντας το λαό στη φτώχεια, διαλαλεί τώρα τη διάθεσή του να δώσει γη και ύδωρ στους φονιάδες και ληστές των λαών για να προχωρήσουν τα όλο και πιο επικίνδυνα σχέδιά τους στην περιοχή

Ήδη από τις προηγούμενες βδομάδες της σφαγής των στρατοκρατών στην Αίγυπτο που στηρίζονται από τις ΗΠΑ- Ε.Ε. αυξήθηκε η στρατιωτική παρουσία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και η δραστηριότητα των βάσεων σε Σούδα και Κύπρο. Αυτή την ώρα εκτός από τα νατοϊκά πυκνώνουν και τα ρώσικα πολεμικά στην περιοχή. Εκτός τη χρήση της βάσης της Σούδας που όσα και αν λέγονται είναι συνεχώς στη διάθεση των ΗΠΑ, τελευταία γίνεται λόγος και για βάση μη επανδρωμένων στην Καλαμάτα

Δεν έχουμε δικαίωμα να περιμένουμε!!

πρώτα – πρώτα απέναντι στη ζωή μας και των παιδιών μας. Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει να περιμένει κανένα όφελος από τις βρώμικες μπίζνες που υπολογίζουν οι εφοπλιστές για τα τάνκερ τους ή από τους τέτοιους ή αλλιώτικους αγωγούς. Έχουμε ανάγκη την Ειρήνη και τη Φιλία με τους γύρω λαούς και  πρέπει ν’ αντισταθούμε στην πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στα βρώμικα σχέδια των αμερικανονατοϊκών και των σιωνιστών του Ισραήλ. έχουμε ανάγκη τη συγκρότηση χωρίς καθυστερήσεις του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης για να ενωθούν αποτελεσματικά οι αγωνίες και οι αγώνες των λαών της περιοχής που ακόμη δεν έχουν βρει τον προσανατολισμό τους…

Το μέλλον των λαών θα κριθεί από τους αγώνες τους ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

"google ad"

Όλοι στους δρόμους για την υπεράσπιση της ΕΙΡΗΝΗΣ και της ΦΙΛΙΑΣ με τους γύρω λαούς.

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μη χρησιμοποιηθεί ξανά η βάση της Σούδας στο νέο επικίνδυνο    μακελειό που απειλούν οι νατοϊκοί για ολάκερη την περιοχή

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  3-9 στις 8.00μ.μ. στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία  Αγοράς

 Η Επιτροπή κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης

Η βάση της Σούδας δεν έπαψε στιγμή να χρησιμοποιείται στα φονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια στη γύρω περιοχή εδώ και χρόνια. Το ίδιο και τώρα που αιματοκυλιέται ο λαός της Αιγύπτου και η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία μπαίνει στην πιο επικίνδυνη φάση της με τεράστιους κινδύνους για την Ειρήνη σ’ όλη τη γύρω περιοχή.

Το ντόπιο καθεστώς της εξάρτησης δεν πρόκειται ν’ αρνηθεί στους ιμπεριαλιστές όχι μόνο τη χρήση της βάσης στη Σούδα ή την Καλαμάτα, μα και ότι ακόμη ζητηθεί. Αυτό άλλωστε κάθε άλλο παρά το κρύβουν οι ντόπιοι λακέδες του ιμπεριαλισμού.

Μόνο ο λαός με τη μαζική του κινητοποίηση μπορεί να μπει φραγμός στη μετατροπή της χώρας μας για άλλη μια φορά σε ορμητήριο των φονιάδων.

Αυτή τη φορά οι κίνδυνοι ευρύτερης ανάφλεξης είναι μεγαλύτεροι από ποτέ. Γι’ αυτό και είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ ο λαϊκός ξεσηκωμός για να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας και της χώρας σαν ορμητήριο και για να ενισχυθούν οι σχέσεις φιλίας με τους γύρω λαούς.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3-9 στις 8.00 μ.μ. στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...