15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κινητοποίηση στα Χανιά για άνεργο με άρρωστο παιδί αλλά χωρίς ρεύμα

Ημερομηνία:

Λύση στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει ένας μακροχρόνια άνεργος με άρρωστο παιδί, είναι αποφασισμένοι να δώσουν φορείς, σύλλογοι και πολίτες στα Χανιά.Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι της ήδη ταλαιπωρημένης αυτής οικογένειας και η προσπάθεια που έκαναν για επανασύνδεση του ρεύματος έπεσε στο κενό. Έτσι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και μέσα στην εβδομάδα θα έχουν συνάντηση προκειμένου να τελειώσει θετικά το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό που η πολιτεία οφείλει να προσφέρει χωρίς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις που το καθιστούν είδος πολυτελείας, αντικείμενο εκβιασμών και συναλλαγής. Η ανεργία, η ακρίβεια, οι φόροι και τα χαράτσια αναγκάζουν εκατοντάδες συμπολίτες μας να μην μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Η ΔΕΗ και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι κόβουν το ρεύμα και εκβιάζουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης όσους δεν συμμορφώνονται με την παράλογη απαίτηση να πληρώσουν τα υπέρογκα τιμολόγιά της με λιγοστά ή και ανύπαρκτα εισοδήματα. Οι συνελεύσεις γειτονιών, φορείς, σωματεία και συλλογικότητες της πόλης παίρνουμε την πρωτοβουλία να επανασυνδέσουμε το κομμένο ρεύμα σε συμπολίτη μας μακροχρόνια άνεργο με ασθενές παιδί. Στη συμβολική αυτή πράξη, με την οποία εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο γείτονά μας, καταλήξαμε, αφού προηγουμένως επιχειρήσαμε, χωρίς αποτέλεσμα, να πείσουμε την τοπική ΔΕΗ να ενσκήψει στο πρόβλημα και να δώσει λύση. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Καμία διακοπή για απλήρωτο λογαριασμό σε σπίτι που έχει οικονομική δυσκολία.

Η συνάντηση για την επανασύνδεση την Τρίτη 23 Απριλίου 2013, 13:00, στο 15ο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Ιωάννη (Λενταριανά)

Γιατροί του Κόσμου

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων

ΕΛΜΕ Χανίων

Εργατικό Κέντρο Χανίων

Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών

Κοινωνική Κουζίνα

Μαχόμενοι Μηχανικοί του ΤΕΕ Δ.Κ.

Ανοικτή Συνέλευση Νέας Χώρας

Λαϊκή Συνέλευση Περιοχής Βαρυπέτρου

Συνέλευση Χαλέπας

"google ad"

Συνέλευση Ακρωτηρίου

Συνέλευση Κατοίκων Αμπεριάς

Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Χανίων

Ομάδα Αντίστασης Σελίνου

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Σύλλογος Ειδικευόμενων Γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων

Σωματείο Εργαζομένων Φαρμάκου”

Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ