14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ για την απαγόρευση διακοπών ρεύματος σε εργατικές – λαϊκές οικογένειες και επανασυνδέσεις

Ημερομηνία:

Απαγόρευση διακοπής ρεύματος στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες και επανασύνδεση σε όλους όσους αδυνατούν να πληρώσουν απαίτησε αντιπροσωπεία εκπροσώπων Συνδικάτων και μαζικών φορέων στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης στη ΔΕΗ. Κατά την διάρκεια της συμβολικής κινητοποίησης, κρατούσαν πανό και σημαίες του ΠΑΜΕ, μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 3).

Όπως αναφέρει ο «Ημεροδρόμος», η Έφη Χαλιού, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού, τόνισε πως η παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε, καθώς από πρόσφατες παρεμβάσεις σωματείων και μαζικών φορέων σε καταστήματα και υπηρεσίες της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύφθηκε ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν 7.000 διακοπές ρεύματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες των εορτών. Και μάλιστα η ΔΕΗ προχωρά σε όλα αυτά, συνέχισε, εν μέσω πανδημίας, όπου η εργατική – λαϊκή οικογένεια είναι αντιμέτωπη με την ανεργία, τις αναστολές συμβάσεων, την αδυναμία αποπληρωμής χρεών που έχουν και κάλυψης βασικών αναγκών επιβίωσης.

Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα, διεμήνυσε η Ε. Χαλιού, τα σωματεία μας, οι μαζικοί φορείς δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία εργατική – λαϊκή οικογένεια στην μοίρα της, μόνη της, ειδικά μέσα στις γιορτές, μέσα στην πανδημία. Απαιτούμε, πρόσθεσε να σταματήσει η επίθεση της κυβέρνησης και της ΔΕΗ ΑΕ.

Τέλος, η Ε. Χαλιού κάλεσε συνδικάτα και εργαζόμενους να οργανώσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν έμπρακτα τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες όχι μόνο σε ότι αφορά στο ρεύμα, αλλά σε κάθε λαϊκή ανάγκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ