17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κι όμως ο Στουρνάρας αρνήθηκε νέο κούρεμα, με εντολή Σόιμπλε

Ημερομηνία:

Απόδειξη πλήρους υποταγής της ελληνικής κυβέρνησης στα γερμανικά συμφέροντα κόντρα σε κάθε εθνικό συμφέρον, αποτελεί η αποκάλυψη που κάνουν οι FinancialTimes για την άρνηση του Γιάννη Στουρνάρα, κατόπιν εντολής Σόιμπλε, να αποδεχτεί πρόταση του ΔΝΤ για βαθιά αναδιάρθρωση χρέους.

Το δημοσίευμα των FT, επικαλείται ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης σε σημερινό του άρθρο στο προσωπικό του blog. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο τέλος του καλοκαιριού του 2012, το ΔΝΤ πίεζε για μια μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατόν. Η Κριστίν Λαγκάρντ πιεζόμενη απο τις μη ευρωπαικές χώρας αναζητούσε τρόπους ώστε να πειστούν οι γερμανοί και να δωθεί μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους και να σταματήσει η συνεχής χρηματοδότηση που ουσιαστικά οδηγούσε και οδηγεί στην ανακύκλωση των ίδιων προβλημάτων.

“Δυστυχώς , υπήρχε μια εμπλοκή: Η ελληνική κυβέρνηση ήταν απρόθυμη να σφυρηλατήσει μια συμμαχία με το ΔΝΤ” αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης και επικαλείται απόσπασμα απο άρθρο των PeterSpiegel και KerinHope απο το χθεσινό φύλλο των FinancialTimes: “Πράγματι, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αντιστάθηκε στη πίεση της Κριστίν Λαγκάρντ και του Πολ Τόμσεν να ζητήσει απο τους άλλους ηγέτες της ευρωζώνης να δεχτούν νέο κούρεμα.” Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στον Πολ Τόμσεν ότι “αυτό θα βοηθήσει πραγματικά την Ελλάδα αλλα ο Σόιμπλε μου είπε “ξεχάστε το”. Για αυτό και δεν μπορεί να γίνει”.

Πηγή: koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ