14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δεν πρόλαβαν να μαζέψουν τα σκουπίδια και έβαλαν ξανά φωτιές από τη γέφυρα του Κλαδισσού μέχρι τα Άπτερα! | Φωτός

Ημερομηνία:

Μόλις πριν λίγες ημέρες η ΔΕΔΙΣΑ εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στις παραλίες που είναι ενάντια στο νόμο και έχει πολλές αρνητικές συνέπειες για την υγεία και το περιβάλλον.

Χθες η ΔΕΔΙΣΑ μαζί με εθελοντές προχώρησε σε καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Κλαδισσού.

Και σήμερα τι έγινε;

Έβαλαν φωτιά στα καλάμια και στα σκουπίδια στην παραλία!

Αν μη τι άλλο είναι τραγική η διαπίστωση ότι παρά την αντίθεση φορέων, ιδιώτες μεμονωμένα ή με την κάλυψη δημοτικών αρχών προχωρούν παράνομα σε καύσεις τεράστιων ποσοτήτων σκουπιδιών που έφερε η κακοκαιρία στις παραλίες.

Οι εικόνες που βλέπετε είναι λίγο μετά τη γέφυρα του Κλαδισσού, όπου άγνωστοι προχώρησαν σε καύση των σκουπιδιών στην παραλία σηκώνοντας νέφος που κάλυψε όλη την περιοχή.

Οι φωτιές μπήκαν, σύμφωνα με αναφορές πολιτών προς την εφημερίδα μας πριν τις 12.30 το μεσημέρι ενώ αρκετά μετά τις 16.30 το απόγευμα συνέχιζαν να καίνε και να γεμίζουν καπνούς όλες τις γύρω περιοχές.

Άραγε, αυτό το νέφος που βλέπουν οι πολίτες από χιλιόμετρα, δεν το βλέπουν οι αρχές; Δεν αναρωτιούνται από πού προέρχεται;

Ποια αρχή θα επιβάλλει το νόμο και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους;

Δείτε τις φωτογραφίες:

"google ad"

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών από διάφορες περιοχές του νομού τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια στασιμότητα στα αναγκαία έργα, κάτι που δημιουργεί έντονο προβληματισμό αφού οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες από το παλιό λιμάνι των Χανίων όπου ενώ έχει περάσει ένας μήνας από τις καταστροφές που είχε δημιουργήσει η κακοκαιρία, οι σπασμένες πλάκες του λιθόστρωτου δεν έχουν κουνηθεί ρούπι από τη θέση τους!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...