19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΚΚΕ: Ανακοίνωση σχετικά με την καταδίκη των 86 αγροτών

Ημερομηνία:

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ακόμη μια φορά απέδειξε, όπως και στο παρελθόν οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ίδιων κομμάτων, ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και την ποινικοποίηση των αγώνων του.

Χτες 4 Νοέμβρη σειρά είχαν 86 από τους συνολικά 92 αγρότες που διώκονταν για την συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2009 στο Ηράκλειο και στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή!

Η τρομοκρατία να μην περάσει!

Η φτωχομεσαία αγροτιά να γυρίσει την πλάτη στους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλους με «όψιμο» ενδιαφέρον για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Αυτοί που συμβάλλουν στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική με ή χωρίς μνημόνια και ποινικοποιούν την λαϊκή πάλη, καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν με τον αγώνα για την επιβίωσή της αγροτιάς. Το ενδιαφέρον τους στοχεύει στην ψηφοθηρία και την ενίσχυση της λογικής του «διαίρει και βασίλευε».

Μονόδρομος για την φτωχομεσαία αγροτιά αποτελεί ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνα μέσα από Αγροτικούς Συλλόγους με μαζικές διαδικασίες και δημοκρατική λειτουργία, απαλλαγμένους από τους μεγαλοαγρότες και τους ανθρώπους των μεγαλεμπόρων και μεγαλοεξαγωγέων.

Προοπτική στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς μπορεί να δώσει η συμμαχία με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, το κεφάλαιο και την ΕΕ με στόχο την κατάκτηση της δική τους εξουσίας όπου θα τους ανήκει ο πλούτος που οι ίδιοι παράγουν.

Η μαζική συμμετοχή της φτωχομεσαίας αγροτιάς από κοινού με τους εργαζόμενους στην πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, 10πμ στην πλατεία Ελευθερίας, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης – τρόικας, καθώς και σε όσους επιδιώκουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου στο λαό και να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου.

Η Τομεακή Επιτροπή εδαφικού τομέα Ν.Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα, συλλόγους, Λαϊκές επιτροπές, επιτροπές αγώνα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς για επιβίωση και να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...