19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κλείνει η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία:

Τέλος εποχής για την ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» που οδεύει προς πτώχευση, ενώ στο δρόμο θα βρεθούν οι 108 εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι επί οκτώ μήνες.

Την Τρίτη ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε ότι προχωρά σε παύση πληρωμών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν ώστε να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

ΚΚΕ: Ακόμη 108 εργαζόμενοι στο δρόμο της ανεργίας

«Το οριστικό κλείσιμο της εφημερίδας ‘Αγγελιοφόρος’ αφήνει ακόμη 108 εργαζόμενους στο δρόμο της ανεργίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί με συνέπεια και σταθερότητα τα δικαιώματα των απολυμένων του ‘Αγγελιοφόρου’, που κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν από την εργοδοσία. Το κλείσιμο του ‘Αγγελιοφόρου’ αποτελεί ακόμη ένα δείγμα για το τι συμβαίνει όταν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κατέχουν Μέσα Ενημέρωσης. Το δικαίωμα στην πληροφόρηση δεν μπορεί να παραχωρείται στα μονοπώλια που λυμαίνονται το χώρο αυτό» επισημαίνει.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

«Την υπογραφή της οικογένειας Μπακατσέλου έχει το αναξιοπρεπές τέλος της εφημερίδας “Αγγελιοφόρος”: Ο έσχατος των εκπροσώπων της εργοδοσίας ανακοίνωσε σήμερα (27/10/2015) στους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση προχωρά σε παύση πληρωμών και καταθέτει αίτηση πτώχευσης.

Στον ίδιο χώρο που ο πατέρας του, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, έδινε διαδοχικές διαβεβαιώσεις ότι από αυτόν και την οικογένειά του δεν πρόκειται να χάσει ποτέ κανείς έστω ένα ευρώ, σήμερα ο Βασίλειος Μπακατσέλος απέφυγε την παραμικρή νύξη για αποζημιώσεις. Αντιθέτως, είπε με κυνισμό ότι η επιχείρηση διάλεξε αυτή τη λύση για να έχουν οι εργαζόμενοι τον χρόνο να απευθυνθούν στα ταμεία τους και να πάρουν από αυτά χρήματα που δικαιούνται, προφανώς εφόσον κάνουν επίσχεση εργασίας.

Με τέτοιο πνεύμα αντιμετωπίστηκαν εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν να πληρωθούν οκτώ μήνες από έναν επιχειρηματία που δε δίστασε να υποκριθεί ότι διαπραγματεύεται για “βιώσιμη λύση” παίζοντας με τις ελπίδες του προσωπικού και κρατώντας το σε ιδιότυπη ομηρία, ενώ, όπως φέρεται ότι ο ίδιος ομολόγησε, είχε αποφασίσει από καιρό να οδηγήσει την ΕΒΕ ΑΕ σε πτώχευση.

Θεατές στο πολύ φτηνό έργο της οικογένειας Μπακατσέλου στάθηκαν για πολλά χρόνια οι συνιδρυτές της εφημερίδας, τα συγκροτήματα Μπόμπολα και Ψυχάρη, αποκαλύπτοντας την αντίληψη που έχουν για οποιοδήποτε μέσο Ενημέρωσης λειτουργεί έξω από το ολοένα στενότερο αθηναϊκό περιβάλλον τους.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΗΠΤΘ καλούν όλους τους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου» σε συνέλευση την Πέμπτη 29/10/2015, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος).

protothema.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...