17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα μετά τη νέα Navtex – Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ημερομηνία:

Με τη Navtex που ενεργοποίησε και θα ισχύσει έως και τις 23 Αυγούστου η Τουρκία δεσμεύει περιοχή νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης για έρευνες του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις, το οποίο απέπλευσε το πρωί με ρότα νότια της Καρπάθου, συνοδευόμενο από βοηθητικά πλοία και αριθμό μονάδων του τουρκικού στόλου.

Η εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου που συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στις 12 το μεσημέρι υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συναγερμός σήμανε και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο Πεντάγωνο συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων για να εκτιμηθεί η εν εξελίξει κατάσταση, ενώ αμέσως δόθηκε εντολή σε μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού να θέσουν υπό ασφυκτική παρακολούθηση το Ορούτς Ρέις και τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ διέταξε την ανάκληση των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες τους, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.

Για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου οι Τούρκοι έχουν προαναγγείλει άσκηση του πολεμικού ναυτικού τους με πραγματικά πυρά. Η σχετική Navtex ενεργοποιήθηκε στις 5 π.μ. της Δευτέρας. Στη θαλάσσια περιοχή που δεσμεύει κατευθύνονται, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, περίπου 15 μονάδες του τουρκικού στόλου που απέπλευσαν από τον ναύσταθμο του Ακσάζ και έχουν αναπτυχθεί σε διεθνή ύδατα σε δύο περιοχές: μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου αλλά και μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...