20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κλονίζεται ο αγγλικός κολοσσός που έχει αναλάβει την επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Ημερομηνία:

Τριγμοί φαίνεται να υπάρχουν στην εταιρεία Minon Group, τον αγγλικό κολοσσό που έχει αναλάβει τη μεγάλη επένδυση στο Κάβο Σίδερο της Σητείας, καθώς τα οικονομικά της προβλήματα προκαλούν ανησυχίες στους μετόχους τόσο για την πορεία της εταιρείας όσο και της επένδυσης στην Κρήτη.

Η εταιρεία, και με δήλωση στο Χρηματιστήριο, αναγκάστηκε να παραχωρήσει το τουριστικό πρακτορείο της “Stewart Travel”, προκειμένου να αντιμετωπίσει μέρος των δανείων της, τα οποία φτάνουν τα 8,3 εκατομμύρια λίρες. Η παραχώρηση έγινε στον βασικό δανειστή της και με τον τρόπο αυτό μειώθηκε το χρέος της κατά 1 εκατομμύριο λίρες.

Μάλιστα, όπως γράφει η  Herald Scotland, μια μέρα μετά την παραχώρηση και προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των μετόχων της, η διοίκηση της Minoan Group έστειλε σε αυτούς ενημερωτικό σημείωμα, αναφέροντας ότι πλέον ο βασικός της στόχος επικεντρώνεται στην επένδυση της Κρήτης, που πάντως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, 27 χρόνια μετά την πρώτη πρόταση που έγινε το 1991.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Group, Duncan Wilson

Στο σημείωμά της προς τους μετόχους της η Minoan, που διευθύνεται από τον εκτελεστικό πρόεδρο Christopher Egleton και τον διευθύνοντα σύμβουλο Duncan Wilson, δήλωσε ότι ελπίζει να δρομολογήσει το έργο της Κρήτης στο εγγύς μέλλον, αφού λάβει ενδιαφέρον τόσο από ανώνυμους επενδυτές όσο και από φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαχείριση του θέρετρου.

“Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνίες μη αποκάλυψης με ορισμένα μέρη και αναμένει να συμμετάσχει σε σειρά άλλων, καθώς οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις προχωρούν”, ανέφερε η ανακοίνωση.

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ενώ το διοικητικό συμβούλιο παραμένει σίγουρο ότι ο μοναδικός χαρακτήρας του σχεδίου ενισχύει την επιθυμία του και του δίνει σημαντική αξία, αν και είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει περαιτέρω το αποτέλεσμα και το χρονοδιάγραμμα αυτών των συζητήσεων.

Candiadoc με πληροφορίες από Herald Scotland

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...