21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κοινή δήλωση των εκλεγμένων με το ψηφοδέλτια της ΔΑΣ στα Εργατικά Κέντρα Κρήτης: «Δε θα αφήσουμε τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία να τα κάνουν σαν τα μούτρα τους»

Ημερομηνία:

Με κοινή δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εκλεγμένοι με το ψηδοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στα Δ.Σ. των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης αναφέρουν τα εξής:

Για ακόμα μια φορά οι θλιβεροί πρόεδροι των 4 Εργατικών Κέντρων (ΕΚ) της Κρήτης ξαναχτυπούνμε κοινή τους ανακοίνωση, αυτή τη φορά με τη συνοδεία των ομοίων τους  από το ΕΚ της Ρόδου και την Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού!

Όλοι αυτοί αντί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς ενάντια στο κεφάλαιο και την κυβέρνηση,  αναλώνονται σε ανυπόστατες ψευδείς καταγγελίες και ωμό αντικομμουνισμό. Επιλέγουν «να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα»ή απλά επιβεβαιώνουν το ρόλο τους στις γραμμές του κινήματος;

Τους παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων!

Είναι αυτοί που δεν υπολογίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και ταυτίζουν τα ΕΚ και τις Ομοσπονδίες με τα πρόσωπά τους! Είναι αυτοί που τις μέρες της καραντίνας κατέβασαν κυριολεκτικά και μεταφορικά τα ρολά στα ΕΚ, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας!

Η δράση τους εξαντλείται στο facebookώστε να κάνει like ο ένας στον άλλο. Είναι αυτοί που όταν αποφάσισαν να “αγωνιστούν”,  ίδρωσαν στις τηλεδιασκέψεις με κυβερνητικά στελέχη της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης μαζί με εκπροσώπους των εργοδοτών!  Είναι αυτοί που αφήνουν στο απυρόβλητο τους επιχειρηματικούς ομίλους, το ξενοδοχειακό κεφάλαιο και “διεκδικούν ρευστότητα των επιχειρήσεων”, “επιδότηση της εργασίας κι όχι της ανεργίας” αντιγράφοντας αυτούσια αιτήματα του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ! Είναι αυτοί που τον κόλαφο στα δικαιώματα μας που ανακοίνωσε στις 20/5 η κυβέρνηση το ονομάζουν “ασάφεια” και γι’ αυτό “διεκδικούν διευκρινήσεις”!

Είναι αυτοί που όταν οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν κατά χιλιάδες στους δρόμους του αγώνα έρχονται, όπως στο Ηράκλειο, αγουροξυπνημένοι για ένα χαιρετισμό στα γρήγορα και κυρίως για τα φλας των ΜΜΕ! Είναι αυτοί που απέκλεισαν στα Χανιά, σωματεία του κλάδου επισιτισμού-τουρισμού (ναι ακριβώς: μέλη της ίδιας Ομοσπονδίας της οποίας ο θλιβερός πρόεδρος συνυπογράφει το σημερινό κείμενό τους!) να χαιρετίσουν στην κινητοποίηση των ξενοδοχουπαλλήλων!

Είναι οι ίδιοι που ανέχονται στις γραμμές τους, ανθρώπους της νύχτας με γνωστές φασιστικές αντιλήψεις!

Δε θα αφήσουμε τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία να τα κάνουν σαν τα μούτρα τους! Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους και στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού γνωρίζουν πολύ καλά ότι “ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα και οι επιτροπές αγώνα”!

Ως εδώ! Ο λόγος τώρα θα δοθεί στους ίδιους τους εργαζόμενους! Τώρα είναι η ώρα να ενταθεί η συσπείρωση και η μαζικοποίηση στα σωματεία! Τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, παντού! Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για τη κατάργηση όλων των ΠΝΠ που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και το μισθό μας, για να είναι υποχρεωτικές όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), για τη διασφάλιση του εισοδήματος όλων των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία με βάση τις ΣΣΕ,  για την τήρηση όλων των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μαζικές προσλήψεις και την αναβάθμιση της αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγείας, για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!

Το δίλημμα τέθηκε από την ίδια τη ζωή: θα πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία ή θα πληρώσουνξανά το μάρμαρο οι εργαζόμενοι;

Καθείς εφ’ ώ ετάχθη…

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ Δ.Α.Σ. ΣΤΑ ΕΚ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ

"google ad"

ΒΡΑΚΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΓΩΝΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΑΘΗΣ μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΜΑΝΙΑΒΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣμέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΟΦΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...