17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κοινή επιστολή 6 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές από τις χιονοπτώσεις

Ημερομηνία:

Με κοινή επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Νικόλαος Ηγουμενίδης και Μανώλης Θραψανιώτης επισημαίνουν προς τον Υπουργοό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των ζημιών στην αγροτική παραγωγή από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Η Κρήτη επλήγη τις τελευταίες εβδομάδες από πρωτόγνωρα για την περιοχή, ακραία καιρικά φαινόμενα, με συνέπεια να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές στη γεωργία και στην κτηνοτροφία του νησιού.

Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για μεγάλης έκτασης καταστροφές στην αγροτική δραστηριότητα, στην φυτική παραγωγή και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Η πρωτόγνωρη και βίαιη ένταση και μορφή των φυσικών φαινομένων που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες απαιτεί την ανάλογη κινητοποίηση του Υπουργείου και των αρμόδιων υπηρεσιών για να έχουμε μια ευκρινή και ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης άμεσα, καθώς και την πλήρη καταγραφή των καταστροφών.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένη η ενεργοποίηση του άρθρο 20 του ν.2190/1994, για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, προκειμένου άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή, να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας των ανωτέρω έκτακτων περιστάσεων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...