16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κοινή ερώτηση Γιάννη Κεφαλογιάννη και Ανδρέα Ξανθού για τη μη ανανέωση συμβάσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Το μείζον θέμα που προκύπτει από την μη ανανέωση συμβάσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ Ρεθύμνου αναδεικνύουν οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης της Ν.Δ. και Ανδρέας Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού προς τον  αρμόδιο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υγείας  και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θέμα : μη ανανέωση συμβάσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ Ρεθύμνου

Είναι γνωστό ότι στο προσεχές διάστημα λήγουν οι συμβάσεις 9 γιατρών όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Υγειονομική Μονάδα του ΕΟΠΥΥ Ρεθύμνου. Η απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να μην ανανεώσει τις συμβάσεις στα πλαίσια της υλοποίησης μνημονιακών δεσμεύσεων για 10% μείωση των υπηρετούντων γιατρών του ΕΟΠΥΥ το 2013 και 10% το 2014, οδηγεί στη μείωση κατά 45% των γιατρών της Υγειονομικής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ Ρεθύμνου , αφού μένουν μόνο 8 γιατροί και 3 οδοντίατροι.

Αντί να προχωρήσει η προκήρυξη των 14 απαραίτητων θέσεων γιατρών όλων των ειδικοτήτων που από το Μάιο του 2012 έχει «παγώσει» , έρχεται η μη ανανέωση των συμβάσεων να στερήσει τελείως την Υγειονομική Μονάδα από βασικές ειδικότητες όπως καρδιολόγου, ορθοπεδικού, οφθαλμίατρου, ΩΡΛ , ακτινολόγου κλπ.

Έχει προηγηθεί η αναστολή της λειτουργίας εδώ και 1,5 χρόνο του  Μικροβιολογικού  Εργαστηρίου  του ΕΟΠΥΥ λόγω προβλημάτων στην  προμήθεια αντιδραστηρίων , με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων.

Την εικόνα της σημερινής υπολειτουργίας  της Υγειονομικής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ συμπληρώνουν τα κενά σε νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό, σε επισκέπτριες υγείας και οδοντοτεχνίτες.

Σε μια περίοδο όμως που το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Ρεθύμνου αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν  τις ανάγκες των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών του Νομού, σε μια συγκυρία οικονομικής  αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, η πλήρης αποδυνάμωση και της Μονάδας του ΕΟΠΥΥ συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τις διαχρονικά ελλειμματικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας του Νομού και θα υποβαθμίσει δραματικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  στην περιοχή .  Γι’ αυτό και είναι καθολική απαίτηση των Αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων του Ρεθύμνου , αλλά και όλης   της τοπικής κοινωνίας,  να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει και να αναβαθμιστεί η λειτουργία της Μονάδας του ΕΟΠΥΥ.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Υπουργός ;

  1. Προτίθεται, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης Υγειονομικής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ και τη γενικότερη υστέρηση του Νομού σε υπηρεσίες Υγείας,  να διασφαλίσει  την ανανέωση  των συμβάσεων των υπηρετούντων  γιατρών ;
  2. Προτίθεται να ενισχύσει την Υγειονομική Μονάδα του ΕΟΠΥΥ Ρεθύμνου με το απαραίτητο ιατρικό-νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των Ιατρείων και Εργαστηρίων της;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...