16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κοινωνική ατζέντα με φοροελαφρύνσεις μετά την έξοδο συζήτησε το Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Η ατζέντα της επόμενης περιόδου από τη ΔΕΘ και μετά συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τρίωρη συνεδρίαση τονίστηκε ότι ανοίγονται μεγάλες δυνατότητες για την οικονομία από εδώ και στο εξής οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν, ενώ συζητήθηκαν οι πολιτικές κατευθύνσεις σχετικά με το πώς θα κατανεμηθεί ο δημοσιονομικός χώρος του 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι όποιες παρεμβάσεις υπέρ διαφόρων κοινωνικών ομάδων, θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατ. ευρώ που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Οι σχετικές συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στα κομματικά και κυβερνητικά όργανα ενώ το οικονομικό επιτελείο αναμένεται εξειδικεύσει και να ποσοτικοποιήσει μέτρα και πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο για την περίοδο που ανοίγεται μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να καθοριστούν αυτές οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Κεντρική Επιτροπή πιθανότατα θα συνέλθει αργότερα, περί τα τέλη Αυγούστου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ