15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών: Συνεχίζεται η Κουζίνα Αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Η Κυριακάτικη Κουζίνα Αλληλεγγύης είναι ένα αυτοοργανωμένο και συλλογικό εγχείρημα που φιλοξενείται στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών.

Κι ενώ ο χώρος λόγω των δυστοπικών συγκυριών παραμένει κλειστός, οι ανάγκες που καλύπτει αυτή η δράση γίνονται σήμερα περισσότερο επιτακτικές από ποτέ. Όλοι μπορεί να «Μένουμε Σπίτι» προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετάδοση του ιού αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν έχουν σπίτι να μείνουν ή που στοιβάζονται σε μικρούς χώρους, πολλές φορές με κομμένο ρεύμα και νερό.

Αναγνωρίζοντας ότι τα συσσίτια της πόλης, με δεδομένη την ανεπάρκεια των κρατικών θεσμικών φορέων, δεν καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες όσων το έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο, τότε το ερώτημα αν θα «παραμείνουμε άνθρωποι», αποκτά οξύ χαρακτήρα στην κρίση που δημιουργεί το πέρασμά του κορωνοϊού, καθώς κάποιοι άνθρωποι περιθωριοποιούνται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζεται η Κυριακάτικη κουζίνα αλληλεγγύης, ως μια ελάχιστη προσπάθεια να αντικατασταθεί ο φόβος με τη δύναμη της αλληλεγγύης και να αντιπαλευθούν οι δυστοπικές κοινωνικές τροχιές που αναδεικνύονται.

Η προετοιμασία του μαγειρέματος γίνεται σε εξωτερική κουζίνα στο χώρο του Στεκιού απ’ όσο το δυνατό μικρότερο αριθμό ατόμων με τη χρήση γαντιών και μάσκας.

Το φαγητό μοιράζεται σε πακέτο ενώ η σειρά των ανθρώπων που περιμένουν τηρεί τις ενδεδειγμένες αποστάσεις. Μόλις πάρουν το πακέτο τους απομακρύνονται από το χώρο για να μην δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Επιθυμία είναι να συνεχιστεί αυτή τη δράση αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω, προσφέροντας σε αυτούς τους ανθρώπους kit υγιεινής και ενημερωτικά φυλλάδια.

«Επειδή όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες, το δυναμικό μας πεπερασμένο και οι πόροι μας δυσανάλογα περιορισμένοι, σας καλούμε να στηρίξετε τη βιωσιμότητα της Κυριακάτικης Κουζίνας Αλληλεγγύης, με την έμπρακτη συμμετοχή σας ή με την προσφορά προϊόντων μακράς διάρκειας όπως: όσπρια (ρεβίθια, φασόλια, φακές), ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι, πέννες κ.α. κοντά ζυμαρικά), ρύζι, πελτέ, κύβους, λάδι, ζάχαρη, αλάτι και προϊόντων υγιεινής όπως: σαπούνι, αντισηπτικό υγρό, γάντια και μάσκες.

Ο χώρος παράδοσης των προϊόντων είναι το συνεργατικό παντοπωλείο της Terra Verde, από τις 9π.μ-5μ.μ, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5.

Τρόποι επικοινωνίας

Email: stekichania@gmail.com

Τηλ.: 6976023952»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...