16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανιά: Για το δημοψήφισμα

Ημερομηνία:

Υπέρ του “ΟΧΙ” τάσσεται το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών. Σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει:

Είμαστε και εμείς από αυτούς που κάτσαμε ώρες στην ουρά των ΑΤΜ, από αυτούς που αγωνιούμε για το τι θα φέρει το αύριο, από αυτούς που πιστεύουν πως ζούμε κοσμοϊστορικές μέρες.

Είμαστε και εμείς από αυτούς που ζούμε από τη δουλειά μας-όσοι δεν είμαστε άνεργοι-και όχι από τις επενδύσεις μας, που μας εκφράζουν οι λέξεις αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη, από αυτούς που ονειρευόμαστε ένα κόσμο καλύτερο για μας και τα παιδιά μας.

Είμαστε από αυτούς που είδαμε τα τελευταία χρόνια το βιοτικό μας επίπεδο να καταβαραθρώνεται, την αξιοπρέπειά μας να τσακίζεται, τα δικαιώματά μας να εξαφανίζονται. Από αυτούς που νιώσαμε πολλές φορές χωρίς παρόν και μέλλον

Είμαστε και εμείς από αυτούς που σε λίγες μέρες θα πρέπει να πούμε ένα ναι ή ένα όχι και που από την επιλογή μας θα εξαρτηθούν πολλά και για πολλά χρόνια σε αυτό τον τόπο.

Το ναι το έχομε γνωρίσει ήδη. Σημαίνει φτώχεια, υποτέλεια, αδικία για τους πολλούς και προνόμια και ασυλία για τους λίγους. Σημαίνει πως για πολλά χρόνια ο φόβος, η καταπίεση, η κατάθλιψη θα ορίζουν τις ζωές μας και πως εμείς οι ίδιοι θα έχουμε αρνηθεί τη δυνατότητα μιας καλύτερης ζωής.

Το όχι δεν το δοκιμάσαμε ακόμη. Το όχι στην προδιαγεγραμμένη καταστροφή, το όχι στον φόβο, το όχι στα ψέματα των ΜΜΕ, το όχι στην παράδοση στους όρους της τρόικας και των εγχώριων συνεργατών της δεν το είπαμε ακόμη.

Δεν πιστεύουμε πως το όχι λύνει από μόνο του τα προβλήματα. Ίσως να έρθουν μέρες δύσκολες, ίσως στο μέλλον να πρέπει να πούμε και άλλα όχι. Είναι όμως η μοναδική επιλογή που αφήνει ανοιχτή την διέξοδο ελπίδας για το μέλλον. Όχι την ελπίδα ότι η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα φτιάξει τα πράγματα, αλλά τη μοναδική επιλογή που μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε η κοινωνία να ορίσει της ανάγκες της, να αγωνιστεί, να χειραφετηθεί, να έρθει στο προσκήνιο, τη μοναδική επιλογή για να ζήσουμε κάποια μέρα σε ένα κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, σε ένα κόσμο που δε θα υπάρχουν παιδιά που ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα ψηφίσουμε όχι. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανιά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ