14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Κοινό μέτωπο» για την πρώτη κατοικία ζητάει ο Τσίπρας

Ημερομηνία:

«Θα διεκδικήσουμε νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι μια πρωτοβουλία της κοινωνικής αντιπολίτευσης, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε πολίτες στην Άρτα και στα Γιάννενα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και καλώντας όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία ώστε να καταθέσουν από κοινού πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στην πρώτη του δημόσια συνάντηση από τον απολογισμό του κόμματός του για τις αιτίες της ήττας στις καλοκαιρινές εκλογές, ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, αντιπαραβάλλοντας τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας από την εκλογή της μέχρι και σήμερα.

«Επί τεσσεράμισι χρόνια, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε -μέσα από σημαντικά έργα στήριξης- να βγάλει από την απομόνωση τα Ιωάννινα και την Ήπειρο συνολικά» ανέφερε στα Ιωάννινα, για να κατηγορήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως «Όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, αλλά και έργα που είχαμε δρομολογήσει παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες».

«Φοβάμαι ότι αυτό δεν συμβαίνει ειδικά μόνο για την Ήπειρο και τα Γιάννενα, δεν είναι δηλαδή τιμωρία επειδή κατάγομαι από αυτόν τον τόπο», αλλά «είναι δυστυχώς μια κατάσταση που συμβαίνει συνολικά για τη χώρα» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Ο τόπος και ο λαός όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτή η κυβέρνηση αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε παρά μονάχα τη γέννηση νέων μεγάλων προβλημάτων».

Κατά την ομιλία του, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το σχέδιο των «κρατικών ενισχύσεων» των τραπεζών μέσω του σχεδίου Ηρακλής, που σε συνδυασμό με την απόλυτη άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον προσεχή Μάιο να αναμένεται εκρηκτικό.

«Λένε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία χωρίς πλειστηριασμούς. Και αναρωτιέμαι: Για ποια χώρα και ποια οικονομία μιλάνε;» διερωτήθηκε ο Α. Τσίπρας, σημειώνοντας πως αυτό που συνέβη στην Ελλάδα την περίοδο 2010-2015 ήταν πρωτοφανές για χώρα εν καιρώ ειρήνης να βλέπει να μειώνονται κατά 40% – 50% μισθοί και συντάξεις και η ανεργία να εκτοξεύεται στο 28%.

«Υπήρχε και η φούσκα των τραπεζών, που κυνηγούσαν τον κόσμο να του δώσουν δάνεια και ξαφνικά η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού βρέθηκε καταχρεωμένη και χωρίς να μπορεί να πληρώσει» ανέφερε ακόμα, σημειώνοντας πως «τελικά οι μπουλντόζες δεν θα μπουν στο Ελληνικό, αλλά στην πρώτη κατοικία».

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θα δώσει στις τράπεζες 12 δισ. ευρώ χωρίς διαφάνεια, με στόχο τη διάσωση των τραπεζών, βάζοντας στο στόχαστρο και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ σε άλλο σημείο, κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Καλώ τον πρωθυπουργό για άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, μέτρο που θα τονώσει την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία και θα δώσει προοπτική όχι μόνο για τους λίγους και ισχυρούς, αλλά για τους πολλούς» τόνισε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν υλοποιεί ούτε τη δέσμευση της Ν.Δ. για αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο της ανάπτυξης.

Από τα πυρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξέφυγαν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, αλλά και οι χειρισμοί στο προσφυγικό, «το οποίο «δεν πρόκειται να το λύσουν με τις ανοησίες που μας λένε», τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ