14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κοινό υπόμνημα φορέων, των βουλευτών και Υπουργών Χανίων προς τον πρωθυπουργό για τον ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Υπόμνημα στον πρωθυπουργό με τις θέσεις τους για τον σχεδιασμό του νέου ΒΟΑΚ απέστειλαν στον Πρωθυπουργό εν όψει της επίσκεψης του στα Χανιά οι φορείς των Χανίων που συμμετείχαν στην σύσκεψη που έγινε στα τέλη του περασμένου μήνα στο ΕΒΕΧ.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι:

“Πάγια και αταλάντευτη θέση των τοπικών Φορέων και Αρχών του νομού Χανίων είναι ότι – σε κάθε περίπτωση – απαιτείται ο προωθούμενος σχεδιασμός του Υπουργείου να περιλάβει στη μελέτη κατασκευής (και όχι μόνο στη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού) του ΒΟΑΚ, το σύνολο του οδικού τμήματος, από την Κίσσαμο έως και την Σητεία και όχι μόνο το τμήμα “Χανιά – Ηράκλειο.

Ειδικά για το Νομό Χανίων στο υπόμνημα σημειώνεται ότι:

“απαιτείται κατασκευή αυτοκινητόδρομου (δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ, με ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, και πλήρες δίκτυο παράλληλων δρόμων) από τα όρια με τον νομό Ρεθύμνου έως τον Κόμβο Κισσάμου και πρόβλεψη υλοποίησή της (σε στάδιο ΜΠΕ μελέτης) Παράκαμψης Κισσάμου με συνέχιση της έως το Λιμάνι Κισσάμου.”

Να σημειώσουμε ότι το σχετικό υπόμνημα υπογράφουν και οι 4 βουλευτές και υπουργοί από το νομό Χανίων.

 

Αναλυτικά στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ