23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κοντοζαμάνης για το 80% θανάτων εκτός ΜΕΘ: «Οι γιατροί αποφασίζουν…»

Ημερομηνία:

Σε μια έμμεση παραδοχή των στοιχείων που δείχνουν πως το 80% των θυμάτων covid στην Ελλάδα έχουν χάσει τη μάχη εκτός ΜΕΘ προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης, υποστηρίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για απόφαση των γιατρών.

Συγκεκριμένα όταν του τέθηκε ερώτηση για τα στοιχεία που έχει αναδείξει το Tvxs.gr, ο κ. Κοντοζαμάνης δεν τα διέψευσε αλλά υποστήριξε πως υπάρχουν κριτήρια για την εισαγωγή σε ΜΕΘ και η επιλογή γίνεται από τους γιατρούς. Στην ερώτηση για το πότε και εάν σκοπεύει το υπουργείο να δώσει στοιχεία για τους θανάτους εντός και εκτός ΜΕΘ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέφυγε να απαντήσει.

«Από την αρχή της πανδημίας κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ δεν έμεινε εκτός μονάδας. Όμως για να μπει κάποιος σε ΜΕΘ πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια και είναι οι γιατροί που αποφασίζουν αν κάποιος θα νοσηλευτεί σε ΜΕΘ ή όχι. Και πολλές φορές η απόφαση λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως είναι οι πολλαπλές νοσηρότητες, οι οποίες και παίζουν τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο προκειμένου να ληφθεί ή όχι η απόφαση για εισαγωγή σε ΜΕΘ», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε τα δεδομένα, είναι στη διάθεσή μας…. Και θα ήθελα να το τονίσω για ακόμη μια φορά ότι κριτήριο δεν είναι η πληρότητα αλλά τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία έχει ο γιατρός και η κατάσταση του ασθενούς με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε ΜΕΘ. Άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Όλοι οι θάνατοι από κορονοϊό δεν σημειώνονται σε ΜΕΘ. Υπήρξαν και θάνατοι εκτός μονάδων».

ΣΥΡΙΖΑ: Μπροστά στον πανικό της η κυβέρνηση μοιράζει ευθύνες στους υγειονομικούς

«Στην χώρα της ‘ατομικής ευθύνης’ τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μην ευθύνονται για τίποτα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, ότι «χθες ο κ. Κοντοζαμάνης όταν ρωτήθηκε για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, που με βάση καταγγελίες έχουν φτάσει το 80%, επέρριψε με θρασύτητα ευθύνες στους γιατρούς».

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση «μπροστά στον πανικό για την απώλεια ελέγχου έχει αρχίσει να μοιράζει ευθύνες για τις δικές της εγκληματικές επιλογές στους υγειονομικούς και στην Επιτροπή των ειδικών». «Από εκεί που υποκριτικά τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους, τώρα ετοιμάζονται να τους καθίσουν στο εδώλιο και να τους ενοχοποιήσουν για τους χιλιάδες θανάτους», σημειώνει, για να σχολιάσει ότι πρόκειται για «άλλη μια ένδειξη ότι έχουμε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...