15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κοντονής: Αποδέχομαι τη διαγραφή μου – Αυτή είναι η ποιότητά τους

Ημερομηνία:

Κόντρας συνέχεια ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, με τον τελευταίο να δηλώνει πως αποδέχεται την διαγραφή του, κάνοντας λόγο για για «πασοκικής έμπνευσης» εκφράσεις στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, ο κ. Κοντονής δήλωσε τα εξής: «Αποδέχομαι τη διαγραφή μου. Αυτή είναι η ποιότητά τους και έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά ούτε κάτι που θα ανατρέψει τη ζωή μου. Δεν μου το έχει ανακοινώσει κανείς, το είδα στις εφημερίδες και αποδέχομαι τη διαγραφή μου, που δεν ξέρω αν έγινε πριν ή μετά τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για την πρώτη διαγραφή που γίνεται από το γραφείο Τύπου, αυτές τις περίεργες ώρες. Ας το ανακοινώσουν, για να ξέρω ποια μέρα διαγράφηκα».

Όσον αφορά στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως «το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος», ο κ. Κοντονής σχολίασε: «Είναι εκφράσεις πασοκικής έμπνευσης. Θυμίζει δεκαετία ’80 και τα “ο ένας κατέβηκε από το τρένο”. Εκφράσεις από το παρελθόν. Δεν αντλούν κάτι από το μέλλον, αλλά από το παρελθόν».

«Συζητήσαμε και του είπα ότι είναι αμετάκλητη η απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΚΕ. Ο λόγος ήταν κάποια εσωτερικά θέματα. Μια κατάσταση ακραίας εσωστρέφειας, με αναρτήσεις στο Facebook, με προσωπικές επιθέσεις. Εννοώ όλους αυτούς που με έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τα ήθη της Αριστεράς, δημοσιοποιούσαν απόψεις, όταν αυτές στρέφονταν κατά ενός ή άλλου συντρόφου. Με άκουσε και έφυγα. Δεν συνδυάστηκε ποτέ η αποχώρησή μου με το θέμα της δίκης», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αναφορικά με τη συνάντησή του προ ημερών με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, επανέλαβε πως δεν πιστεύει ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα στην κατάρτιση του Ποινικού Κώδικα και πως είχε εκφράσει τον φόβο του ότι την επίμαχη κατάργηση θα την βρουν μπροστά τους στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται πως ο Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή και άλλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του ΑΝΤ1 και της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ