20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορονοϊός-Ελλάδα: Σχεδόν 3 στους 10 θανάτους αφορούν σε άτομα παραγωγικής ηλικίας

Ημερομηνία:

Την παραγωγική ηλικία φαίνεται ότι στοχοποιεί ο νέος κορονοϊός, ο οποίος αν και υπάρχει η διαπίστωση ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών τελικά πλήττει και χαμηλότερες ηλικίες. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι 3 στους 10 θανάτους από τους 59 που είχαν επίσημα καταγραφεί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (το βράδυ της Παρασκευής άλλοι 4 θάνατοι ανέβασαν τον απολογισμό στους 63), αφορούσαν σε άτομα ηλικίας μέχρι 64 ετών. Μάλιστα αναφέρεται από τον ΕΟΔΥ ότι έχει χάσει τη ζωή του και άτομο ηλικίας κάτω των 39 ετών!

Ο ιός φαίνεται να επιδρά ιδιαίτερα επιβαρυντικά σε άτομα που έχουν ήδη κάποιο πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 71 έτη, με 44 άνδρες και 15 γυναίκες. Το 95% δε είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω. Μάλιστα φαίνεται ιδιαίτερα επιθετικός στην ηλικία των 40-65 ετών, καθώς περίπου τα μισά περιστατικά που νοσηλεύονται σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ανήκουν σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Όπως φαίνεται λοιπόν από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, όπως είπαμε έχουμε έναν θάνατο στην ηλικιακή ομάδα 18 – 39 ετών, 17 (28,8%) στις ηλικίες 40 -65 ετών, ενώ άνω των 65 ετών ήταν 41 άτομα που έχασαν τη ζωή τους (69,5%).

Την ίδια στιγμή από τους 92 που νοσηλεύονται στην εντατική, οι 40 είναι μεταξύ 40 και 65 ευρών και οι 52 πάνω από την ηλικία αυτή. Να σημειωθεί δε από τα 1613 κρούσματα υπάρχουν στοιχεία για την ηλικία των 1512. Από αυτό το ιδιαίτερα μεγάλο δείγμα τα παιδιά και ανήλικοι κάτω των 17 ετών που έχουν προσβληθεί αποτελούν μόνο το 2,8%, άτομα από 18 έως 39 ετών το 30,6%, από 40 έως 64 ετών το 45,4%, ενώ τέλος το 21,2% των κρουσμάτων φαίνεται να είναι από 65 ετών και άνω.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 49 έτη (εύρος 0 έως 95 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι τα 71 έτη όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας (εύρος 39 έως 93 ετών). Επίσης από το σύνολο των 1613 κρουσμάτων, τα 335 (20,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 563 (34,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα ενώ τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...