23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορονοϊός: Η πρώτη δίκη μέσω WhatsApp είναι γεγονός

Ημερομηνία:

Οι νέες εποχές που διανύει ο άνθρωπος εν μέσω κορονοϊού, απαιτεί και την εύρεση νέων και καινοτόμων λύσεων.

Ο νέος κορονοϊός μπορεί, μέχρι στιγμής, να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και θανατηφόρος, αλλά δεν παύει να αποτελεί και καταλύτης για την εύρεση νέων καινοτομιών.

Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, φοιτητές και φορείς ανακάλυπτουν καθημερινά τη διευκολύνση που προσφέρουν στη ζωή τους τα νέα μέσα τεχνολογίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρόμοιου φαινομένου αποτελεί η περίπτωση ενός δικαστηρίου στη Ρωσία, το οποίο πραγματοποίησε δίκη μέσω της πλατφόρμας τηλεπικοινωνίας «WhatsApp».

«Ένας δικαστής στην πόλη Νεβιάνσκ στην περιφέρεια Σβέρντλόφσκ εξέτασε, μέσω βιντεοκλήσης στο WhatsApp, την υπόθεση ενός ντόπιου επιχειρηματία, που είχε αφήσει ανοικτό το μαγαζί του, εν μέσω των μέτρων περιορισμού», δήλωσε ο Pavel Chikov, επικεφαλής του οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων Agora.

«Η ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο ήταν η αναστολή λειτουργίας της καφετέριας για 45 μέρες», συμπλήρωσε.

Άξιο αναφοράς είναι ότι το WhatsApp, σύμφωνα με έρευνα του Mediascope, αποτελεί την πιο πολύχρηστη εφαρμογή στη Ρωσία, ακολουθούμενο από το YouTube και το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα μια δίκη μέσω βιντεοκλήσης στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί στις 26 Μαρτίου και η διαδικτυακή εξέτεση ενός άνδρα που είχε παραβιάσει τον νόμο περί συναθροίσεων και είχε τιμωρηθεί με επιβολή προστίμου, ύψους 10.000 ρωσικών ρουβλίων (περίπου 120 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει επιβάλλει από το Σάββατο περιορισμούς στη λειτουργία των εμπορικών κέντρων, των καφετεριών και των εστιατορίων. Παράλληλα, έχει ανακοινώσει ότι από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου, θα λειτουργεί μόνο το ντελίβερι σε αλυσίδες τροφίμων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...