20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορονοϊός: Φάρμακο κατά του έμπολα δοκιμάζεται σε ασθενείς με κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Είναι γνωστό ότι φάρμακο για τον κορονοϊό δεν υπάρχει ενώ η διαδικασία παραγωγής εμβολίων θα πάρει αρκετούς μήνες ακόμη. Για την αντιμετώπιση των πιο σοβαρών περιπτώσεων, η Ελλάδα ακολουθεί τις διεθνείς οδηγίες στις οποίες περιλαμβάνεται και η ρεμδεσιβίρη, ένα πειραματικό φάρμακο το οποία στόχευε στην αντιμετώπιση του ιού έμπολα. Μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, η χώρα μας κατάφερε να εξασφαλίσει την εισαγωγή του ώστε να χορηγηθεί σε Έλληνες ασθενείς.

Όπως ανέφερε χθες ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, στους ασθενείς δίνεται τριπλός αντιικός συνδυασμό, ο οποίος περιλαμβάνει ειδικό φάρμακο για τον HIV, φάρμακο που αφορά τη μαλάρια και έχει βρεθεί ότι έχει μια δράση εναντίον του ιού και αυτό το φάρμακο για τον έμπολα, το οποίο έχει εισαχθεί για τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στην πατρίδα μας.

Όπως είπε «υπάρχει ειδική διαδικασία, με την οποία έχει προβλεφθεί και στην πατρίδα μας να γίνει εισαγωγή και διάθεση του φαρμάκου αυτού. Του πειραματικού να τονίσω φαρμάκου. Ένα φάρμακο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε σοβαρά ασθενείς και στην Κίνα και στην Αμερική και σε άλλες χώρες του κόσμου».

Πάντως επισημαίνει ότι «Θα παρακολουθήσουμε και εμείς τα δεδομένα, να έχουμε και τη δική μας εμπειρία. Δημοσιεύτηκε μια επιστημονική περίληψη από τις ΗΠΑ, η οποία αφορούσε το φάρμακο και δεν έδειξε ότι ήταν καταλύτης στην αντιμετώπιση αυτών των αρρώστων. Άρα χρειάζεται πολλή προσοχή».

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...