21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κοροϊδία Τσίπρα στην Κάντανο, καταγγέλλουν φορείς της εκπαίδευσης

Ημερομηνία:

Με εντάσεις ξεκίνησε η σχολική χρονιά στα Χανιά.

Σήμερα γονείς και καθηγητές από την Κάντανο, μαζί με εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος βρέθηκαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το ζήτημα με τα δυσπρόσιτα σχολεία και με τη μη ένταξη σε αυτά των σχολείων της Καντάνο. Όπως καταγγέλλουν, ο Τσίπρας επισκέφθηκε την Κάντανο εν γνώσει του ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί τα σχολεία της περιοχής στον κατάλογο με τα δυσπρόσιτα όμως στις συζητήσεις με φορείς της περιοχής τους έδινε υποσχέσεις!

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα, μετά και τη γνωστοποίηση της απόφασης του Υπουργείο Παιδείας και τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, τα σχολεία της Καντάνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας είναι κλειστά ενώ στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Δήμου Καντάνου για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όταν όμως έφθασαν εκεί διαπίστωσαν ότι απουσίαζε!

Λογικό ήταν μετά από αυτή την εξέλιξη να δημιουργηθεί ένταση με τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την οργή τους και να μιλούν για εμπαιγμό ενώ τα πυρά συγκέντρωση ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Μηλιαράκης που βρισκόταν στο κτίριο.

Οι κάτοικοι της Καντάνου διαμαρτύρονται γιατί θεωρούν ότι με την αποχαρακτηρισμού των σχολείων της Καντάνου, δηλαδή, του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, Γυμνασίου και ΕΠΑΛ τα σχολεία δε θα είναι στις προτιμήσεις των αναπληρωτών καθηγητών αφού χάνεται το μοναδικό κίνητρο που τους δινόταν για να επιλέξουν ένα σχολείο σε απομακρυσμένη περιοχή, που είναι αυτό της  διπλής προϋπηρεσίας. Έτσι, τα σχολεία της περιοχής θα είναι υποστελεχωμένα.

Όπως επισημαίνουν, ήδη στο Γυμνάσιο της Καντάνου υπάρχουν μόνο δύο καθηγητής ενώ δεν υπάρχει μόνιμος εκπαιδευτικός ειδικότητας στο ΕΠΑΛ. Ως αποτέλεσμα, θα χάνονται πολλές διδακτικές ώρες και τα σχολεία θα δυσλειτουργούν αφού θα στελεχωθούν από τα τελευταία στο νομό Χανίων ενώ φυσικό επακόλουθο θεωρείται η φυγή των μαθητών σε άλλα σχολεία πέραν της Καντάνου, μία εξέλιξη που θα συντελέσει και στην περαιτέρω μείωση του πληθυσμού της περιοχής, αφού μειώνονται τα κίνητρα για να παραμείνει κάποιος και να κτίσει τη ζωή του στην Κάντανο.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Βασίλη Λιόντου:

“Δε μπορούμε πλέον άλλο σε αυτή τη λογική της κοροϊδίας και του εμπαιγμού ενάμιση χρόνο τώρα. Ήρθε και ο πρωθυπουργός στην Κάντανο, είναι γνώστης τι ζητά η τοπική κοινωνία, έκανε την περιοδεία κατέθεσε στεφάνι, έκατσε και έφαγε και τώρα μας φέρνει τον λογαριασμό, ότι καταργεί τα δυσπρόσιτα και οδηγεί σε αργό θάνατο τα σχολεία! “

Ο Φώτης Μπιχάκης, γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων, πρόσθεσε:

“Το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες φέρει υπογραφή 7 Αυγούστου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά ότι όταν ο κ. Τσίπρας περιόδευε στην Κάντανο και στην Παλιόχωρα και είχε τις  επαφές με τον Δήμο και τους Διευθυντές και τους έλεγε ότι θα εξετάσω το αίτημα να ενταχθεί στα δυσπρόσιτα πολύ απλά κοροϊδευαν τους πάντες και απλά περίμεναν να περάσει αυτή η επίσκεψη και να δημοσιεύσουν ένα μήνα και 5 μέρες μετά αυτό που είχε βγει στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, την ειλημμένη απόφαση, που απλά περίμεναν να φύγει από εδώ για να γλιτώσει τις όποιες αντιδράσεις. Η κοροϊδία στο τετράγωνο! Αυτό έχουμε μόνο να πούμε!”

Τελικά, μετά από ένα χρονικό διάστημα μεγάλης έντασης συμφωνήθηκε η επανάληψη της της συνάντησης με την παρουσία του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζερβάκη και εφόσον καταστεί δυνατόν και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...