15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΓΗ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με επιτυχία ξεκίνησαν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου οι κεντρικές εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΉ στα Χανιά, στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Δεκάδες νέοι ξεναγήθηκαν στη κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση και ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της, με το πως ο λαός ανέτρεψε τους εκμεταλλευτές και το σύστημα τους και οικοδόμησε τη δική του εξουσία.

Στο Φεστιβάλ λειτούργησαν και θεματικά περίπτερα με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους αλλά και τους μαθητές να έχουν το δικό τους στέκι.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με χορό break dance από τους ΖΝC και συνεχίστηκε με αφιέρωμα στα “Τραγούδια του Αγώνα” από τον Τάσο Ψαλιδάκη και το συγκρότημά του. Ξεχωριστό παλμό στο φεστιβάλ έδωσαν με τα τραγούδια τους οι ΜΑΡΣΥΑΣ αλλά και  οι “Εντέχνως Λαικοί” που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με λαϊκό γλέντι.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα στις 9/9 στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών με την κεντρική πολιτική ομιλία με την Λουίζα Ράζου ,μέλος του Π.Γ του ΚΚΕ. Αναλυτικά το πρόγραμμα της δέυτερης μέρας του φεστιβάλ είναι:

7:30   Έναρξη Φεστιβάλ

20:15 Αφιέρωμα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο»

21:00 Ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

22:00 Συναυλία με τον Μάνο Μαλαξιανάκη

23:00ΣυναυλίαμετουςRebellion Connexion (Afaza)

Στον χώρο λειτουργεί:

  • Έκθεση με θέμα «Για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ»
  • Παιδότοπος για τις μικρές ηλικίες με πλούσια δραστηριότητα για τα παιδιά, με κουκλοθέατρο, θεατρική παράσταση και κατασκευές
  • Βιβλιοπωλείομε εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, με κύρια τη θεματολογία της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης
  • Θεματικά περίπτερα και συζητήσεις για μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους, νέα ζευγάρια

_DSC0135 _DSC0127 _DSC0089 _DSC0072 _DSC0067 _DSC0054 _DSC0026 _DSC0009

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ