14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κορωνοπάρτι: Το σχέδιο της κυβέρνησης για «μπλόκο» στις πλατείες

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερα προβληματισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά και τα πολλά «κορωνοπάρτι» που έχουν διοργανωθεί τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Μαζώξεις που όπως όλα δείχνουν δεν είναι διόλου αυθόρμητες αλλά οργανώνονται από νέους κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εικόνες από την πλατεία Αγία Βαρνάβα στο Παγκράτι, την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως το Περιστέρι, το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια, προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου πονοκέφαλο, αλλά και στις τάξεις των επιστημόνων, ενόψει μάλιστα και του ανοίγματος του τουρισμού.

Πάρτι χωρίς μάσκες, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις αλλά και αγανάκτηση από τους κατοίκους των περιοχών, φέρνουν την κυβέρνηση – σε μία περίοδο ιδιαίτερης κόπωσης μετά το πολύμηνο Lockdown – κοντά στο να λάβει αποφάσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Όπως λένε πάντως στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, έχει αποφασιστεί η παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική.

Την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίζεται ότι θα ενταθεί η προσπάθεια να εντοπιστούν οι ενδεχόμενοι διοργανωτές και στέλνεται το μήνυμα ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος είναι η κοινωνική απομόνωση καθώς η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα.

«Η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση»

Ερωτηθείσα για τη στάση της αστυνομίας στα κορωνοπάρτι η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι «η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση». «Μια παρέμβαση μαζική της αστυνομίας σε συγκεντρώσεις ή πάρτι 1000 ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά του ιού και ακόμη και σε επεισόδια καθώς μπορεί να υπάρχουν ομάδες, μέσα σε αυτά τα πάρτι, που να επιδιώκουν ένα κλεφτοπόλεμο ή μια σύγκρουση με την αστυνομία» είπε και έκανε έκκληση στην κοινωνική ευθύνη όλων να τηρήσουν τα μέτρα.

«Δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα που είναι ότι η πλειονότητα των συμπολιτών μας τηρεί τα μέτρα και κάνει υπομονή για να βγούμε από το τούνελ» τόνισε και σημείωσε ότι θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες όπως στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπούν συγκεντρώσεις. Η κ. Πελώνη επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...